DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Gazeteciler Covid 19 olduğunu açıklarken maskesini çıkaran Bolsonaro’ya dava açıyor

0

Brezilya Gazeteciler Birliği, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro‘ya dava açacağını açıkladı.

Bolsonaro geçen salı yaptığı basın toplantısı sırasında koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladığı sırada, gazetecilere “iyi olduğunu kanıtlamak için” maskesini çıkarmıştı.

Birlik, bu hareketiyle Bolsonaro’nun sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiğini ve gazetecilerin hayatını tehlikeye attığını savundu. Birlik Başkanı Paulo Jeronimo de Souza, “Ülke, sorumsuzluğu da aşan ve kamu sağlığını tehlikeye atan bu davranış karşısında sessiz kalamaz” dedi.

‘Birgün hepimiz bu yağmurda ıslanacağız’ demişti

Basın toplantısını izleyen CNN Brezilya muhabiri Landro Magalhaes’e dün koronavirüs testi yapıldığı ve muhabirin sonuçlar çıkıncaya kadar evden çalışacağı belirtildi.

Kongre üyesi Marcelo Freixo da basın toplantısının adından, Bolsonaro’nun maskesini çıkararak Ceza Yasası’nın 131 ve 132’inci maddelerini ihlal ettiği gerekçesiyle savcılığa başvurduğunu açıkladı.

Koronavirüs salgınını hafife almakla ve bu tutumu nedeniyle Brezilya’da vaka sayılarının patlamasına yol açmakla suçlanan Bolsonaro, geçtiğimiz gün de hastalığa yakalanmayı yağmura yakalanmaya benzetmiş ve “Bir gün hepimiz ıslanacağız” demişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.