EkolojiManşet

‘Yeni Hasankeyf’ AKP’li Belediye Başkanı’nın da içini sızlatmış

0

12 bin yıllık Hasankeyf’in Ilısu Barajı’nın suları altına gömülmesinin ardından Anadolu Ajansı‘nın (AA) “Hasankeyf yeni yüzüyle misafirlerini bekliyor” başlıklı haberinin başlattığı tartışmaya AKP’li Hasankeyf Belediye Başkanı Abdülvahap Kusen de katıldı. Bir tv kanalında konuşan Kusen, tarihi beldenin son hali için, “Benim de içim sızlıyor” dedi.

Ortaya çıkan beton denizini görüntüsünün düzeltilmesi için bölgede büyük bir ağaçlandırma çalışması yapılacağını söyleyen AKP’li Başkan, bu konuda ve diğer düzenlemeler hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yapacaklarını söyledi.

Bölgede yapılanlar nedeniyle bazı hak sahiplerinin mağdur olduğu yönündeki eleştirileri de değerlendiren Kusen, bu konuda haklı şikayetler olduğunu ve durumlarının düzeltilmesi konusunda ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Karamollaoğlu: Betonlaşmada zirve yaptılar

Ajansın servis ettiği haberi ve görüntüleri değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da hayretler içinde kaldıklarını söyledi. “Bu manzara her şeyi betona mahkum eden AK Parti iktidarının ciddi bir başarısıdır diyebiliriz” diyen Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“Barajın inşası temelde ihtiyaç olabilir; birtakım tarihi eserlerin koruma maksatlı olarak taşınmasını takdirle karşılıyorum. Ancak geriye kalan manzara hiç iç açıcı değil. Bu manzara her şeyi betona mahkum eden AK Parti iktidarının ciddi bir başarısıdır diyebiliriz. Betonlaşmada bu arkadaşlar zirve yaptılar, bir ülke hele de doğal çevre nasıl betona mahkum edilirin destanını yazdılar adeta. Bu duyarsızlık sebebiyle, biz bu arkadaşları tebrik ediyoruz!”

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.