TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşet

Silivri Cezaevi’nde koronavirüs vaka sayısı 82’ye çıktı, bir kişi hayatını kaybetti

0

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları’ndaki koronavirüs vaka sayısının 82’ye yükseldiğini açıkladı.  Başsavcılık ayrıca kronik hastalığı bulunan bir hükümlünün de hayatını kaybettiğini söyledi.

Daha önce 8 Mayıs’ta duyuru yapan Başsavcılık, 44 tutuklu ve hükümlünün Covid-19 testinin pozitif çıktığını belirtmişti. Bugün yapılan açıklamada, 8 Mayıs tarihinden bu yana İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde rutin aralıklarla filyasyon çalışması yapıldığı belirtildi.

Kronik akciğer hastalığı bulunan hükümlü vefat etti

Açıklamaya göre tespit edilen vaka sayısı Silivri 7 No’lu L Tipi Cezaevi’nde 47, 8 No’lu L Tipi Cezaevi’nde ise 35 oldu. 7 Mayıs’ta sağlık kurumuna sevk edilen tüberküloz ve verem gibi kronik akciğer hastalıkları bulunan bir hükümlü hastanede yoğun bakımdaki tedavisi devam ettiği sırada 21 Mayıs’ta saat 17.45’te hayatını kaybetti.

‘Aileler bilgilendirildi’

Başsavcılık 82 tutuklu ve hükümlünün genel sağlık durumunun iyi olduğunu ve tedavilerinin devam ettiğini aktardı. Açıklamada “Bu kişilerden hiçbir semptom göstermeyen 72 tutuklu/hükümlü doktor kontrolünde kendilerine ayrılan izole bir bölümde, 10’u da sağlık kurumlarında tedavi edilmektedir. Aileleri, tedavi süreçleri hakkında bilgilendirilmiştir” denildi.

Gergerlioğlu: Sayı çok daha fazla

Öte yandan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Silivri Cezaevi‘nde görülen koronavirüs vaka sayısının açıklanandan çok daha fazla olduğunu iddia ediyor. HDP’li vekil kendisine ulaşan kişilerden yola çıktığı açıklamasında vaka sayısının en az 191’e ulaştığını belirtiyor.

Gergerlioğlu yaptığı paylaşımlarda koğuşlarda olması gerekenin yaklaşık yedi misli fazla kişinin kaldığına dikkat çekerek böyle bir ortamda virüsün kolaylıkla yayılabileceğine dikkat çekiyor.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.