ManşetDuyurular

Senin iklim kahramanın kim?

0

Alternatif sosyal medya sitesi novelheroes.com iklim krizinin olumsuz etkilerine ve çevre sorunlarına dikkat çekmek için gençlere yönelik ödüllü bir yarışma düzenliyor.

İklim kahramanlarının ilham verici öykülerinden yola çıkan novelhereos.com iklim krizine ve çevre sorunlarına dikkat çekmek için bir yarışma düzenliyor. 13-18 yaşlarındaki gençlerin katılımına açık olan yarışmada öykü, resim ve fotoğraf olmak üzere üç kategori bulunuyor.

novelhereos.com tarafından yapılan çağrı metni ise şu şekilde:

“Her şeyin büyük bir hızla dönüştüğü günümüzde, klasik kahraman tanımlarımızdan farklı özellikle genç kahramanlar tanıyoruz artık; yaşanabilir bir dünya için mücadele veren, dünyanın dört bir yanından çocuklar ve gençler. Küresel ısınmanın yarattığı çevre sorunlarının dünya gündemine çocuklar ve gençler tarafından taşınması umut verici bir gelişme. Alternatif sosyal medya sitesi “novelheroes.com genç iklim kahramanlarının coşkulu ve kararlı hareketini desteklemek istiyor.

novelheroes.com hem iklim kahramanlarının ilham verici öykülerinden yola çıkıyor, hem de “sadece insanlar mı kahramandır?” diyerek kahramanlığı yeniden tanımlamaya davet ediyor. Çiçeklerini şifa olsun diye sunan bir kestane ağacı da kahraman değil midir? Bir zeytin fidanı, uzak diyarlarda öten bir kuş, neden olmasın?”

Son başvuru 30 Kasım

Yarışmaya 30 Kasım 2019 tarihine kadar novelheroes.com üzerinden ve #kahramanımıyazdım #kahramanımıresimledim #kahramanımıfotoğrafladım hashtag’leri kullanılarak katılım sağlanabilecek.

Yarışma sonucunda kategori 1.’lerine 2000’er TL, 2.’lerine 1000’er TL, 3.’lerine ise Roman Kahramanları Dergisi seti (40 sayı) hediye edilecek. Ayrıca jüri özel ödülü olarak Heyamola Yayınları’ndan basılmış birer adet (toplam 50) kitap hediyesi de verilecek.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.