İklim KriziManşet

Bursa’da sesi çıkmayan canlılar için çocuklardan ‘Haykırış’

0

20 Eylül Küresel İklim Grevi, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde, gün boyu süren iklim festivaliyle hayata geçirildi. Gelecek Yürüyüşü ile başlaması planlanan ve Üç Fidan Parkı’nda düzenleneceği duyurulan etkinlikler, olumsuz hava şartları nedeniyle Konak Kültür Evi’nde yapıldı.

Nilüfer İklim Festivali, dokuz yaşındaki piyanist Arya Gülenç’in piyano resitali ile başladı. Gülenç resitalini, sesi çıkmayan tüm canlılar için bestelediği ‘Haykırış’ eseri ile sonlandırdı.

Etkinlikler, Yeşil Düşünce ve Yuva Derneği’nden gönüllülerin moderasyonu ile gerçekleşen İklim Krizi Forumu ile devam etti. Forum öncesinde sözü alan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, yaşanmakta olan yok oluş krizine dikkat çekti, belediye olarak bu alanda yaptıkları çalışmalardan söz etti ve daha iyi bir gelecek için çocukların oynadığı önemli role dikkat çekti. Genç iklim aktivistleri, Nova Okulları’ndan bir grup öğrenci ve İklim için Cumalar Bursa ayağını oluşturan dört genç de Forum’a katıldı.

Daha sonra gerçekleştirilen atölyelerde, kitap ve oyuncak takası, resim ve baskı çalışmaları, stop motion atölyesinin de aralarında bulunduğu yirminin üzerinde etkinlik gerçekleştirildi. Gün boyu süren etkinlik, Arya Su Gülenç, İklim Trio, Penadrop ve Eski Liman konserlerini takiben yapılacak Bursa Çevre Platformu Açıklaması ve belgesel gösterimi ile son buldu.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.