İklim KriziManşet

Ayvalıklı aktivistler: Şimdi harekete geçme zamanı

0

20 Eylül Küresel İklim Grevi, Balıkesir‘in Ayvalık ilçesinde iklim aktivistleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve bölge siyasetçilerinin  katılımıyla gerçekleşti.

Greve katılan ve Yeşil Gazete için muhabirlik yapan gazetemizin yazarı Defne Koryürek, izlenimlerini şöyle anlattı:  #GelecekiçinCumalar hareketi öncü gençlerinden Ege Edman‘a, bugün Ayvalık‘ta gerçekleşen etkinlik ertesi hislerini Yeşil Gazete için sorduk: “Bugün tarihte bir dönüm noktasıydı. Tüm Dünya, hep birlikte “İKLİM ADALETİ HEMEN ŞİMDİ!” diye haykırdık. Ayvalık’ta da beklediğimizden çok daha fazla bir kalabalık vardı. Eyleme katılan ve sesimize ses katan herkese çok teşekkürler. Şimdi harekete geçme zamanı!”

Gerçekten de etkinlik, belediye başkanı Mesut Ergin‘den  ticaret odası mensuplarına, çok sayıda sivil toplum liderinden, genç yaşlı Ayvalıklıları,  #küreseliklimgrevi çağrısı etrafında birleştirirken; Kazdağları’ndan Burhaniye’ye, Balıkesir’in dört köşesinden aktivistleri de bir araya getirdi.
Sloganlar, ıslıklar ve alkışlarla saat 17.00’de Ayvalık Öğretmenevi’nden start alan yaklaşık 200 kişilik konvoy, yol boyunca katılımlarla büyüdü ve Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda Zeytin Çekirdekleri‘nin söylediği şarkılarla toplantıyı başlattı. Genç liderlerin konuşmalarını belediye başkanı ve ekoloji örgütlerinin temsilcilerinin konuşmaları izledi. Bir saati biraz aşan program bol sloganlı, bol şarkılı, azim ve umut aşılayan tonuyla 7’den 70’e herkesi sardı, birleştirdi.
Genç lider Ege Edman konuşmasında özellike kömüre vurgu yaparak Ayvalık’ın dönüşümünün şart olduğunu hatırlattı.  Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin‘in iklim krizine ilişkin dönüşüm hazırlıklarını müjdelemesi ise heyecanla karşılandı.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.