ManşetTürkiyeUncategorized

Davutoğlu ve arkadaşları AKP’den ihraç ediliyor

0

AKP MKYK’da, yeni parti kurma hazırlıkları içinde olan Davutoğlu, Üstün, Başçı ve Özdağ’ın kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin kurulu’na sevk edildi.

AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu’nda, Ahmet Davutoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Abdullah Başçı ve Selçuk Özdağ’ın partiden kesin ihracı istendi. İhraç istemi kararı, oybirliğiyle alındı. Davutoğlu’na yakın Karar gazetesi, AKP Eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamal ile Eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci hakkında da il disiplin kurullarının harekete geçeceğini öne sürdü.

AKP’den yapılan açıklamada, “Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun 02.09.2019 tarihinde yapılan toplantısında, Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı’nın tedbirli olarak partiden kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevkine oy birliğiyle karar verilmiştir.” denildi. İhraç isteminin gerekçesi, ‘AK Parti İçtüzüğü’ne aykırı eylem söz ve davranışlarında bulundukları” şeklinde ifade edildi.

Süreç nasıl işleyecek?

MKYK’den çıkan ihraç talebi AKP Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilecek. Ardından Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, kurulu toplayarak ihracı istenen kişilerden sözlü ve yazılı savunma isteyecek. Disiplin Kurulu’nun sözlü ve yazılı talebine belli bir süre içeresinde cevap gelmezse otomatik olarak üyelikleri düşecek.

‘İnsan yüzüne çıkamazlar’

Davutoğlu, 18 Temmuz günü RS FM yayınında Türkiye’nin kritik dönemi olduğu varsayılan 2015’deki siyasi gelişmeler hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ilgili olarak  Bana, ‘Sen başbakan gibi görün ama başbakan olma, başbakanmış gibi yap ama yetki kullanma’ dendi. Bunu benden Cumhurbaşkanı istiyordu. Ben kendimi bilirim; benden her şey olur da düşük profilli olmazdemişti. RS FM, daha sonra Davutoğlu’nun konuk olduğu programı tümden yayından kaldırmış; programı yapan gazeteci Yavuz Oğhan’ın iş akdini fesh etmişti.

Davutoğlu, 24 Ağustos’ta da Sakarya Dostlar Platformu’nun etkinliğinde yaptığı konuşmada, bildiklerini söylemesi durumunda, kendisini bugün terörle mücadele konusunda eleştirenlerin insan içine çıkamayacağını belirterek şöyle demişti: “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan insan yüzüne çıkamaz. Bizi bugün eleştirenler insan yüzüne çıkamazlar, açık söylüyorum. Neden mi? Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride bir gün Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman en kritik dönemlerden biri 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki dönem olacaktır. Başbakanlık görevini aldığım zaman -bunu izah etmek zorundayım, kampanya dolayısıyla bu soruları aldığım için- 6-8 Ekim olayları oldu. O olaylar esnasında çözüm süreci adı altında Türkiye’nin kamu düzeninin nasıl yerle bir edildiğini görme imkanı bulduk.”

Geçen gün Konya’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu gelişmeler üzerine ihraç sinyali vermişti. Erdoğan, “Kağıt üzerinde üyemiz gözüküp de gönlünü ve yolunu bizden ayırmış olanlar varsa onları ayıklamaktan çekinmemeliyiz” demişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.