ManşetTürkiyeUncategorized

HDP milletvekili Leyla Güven yemin etti

0

24 Haziran seçimlerinde, cezaevinde iken HDP Hakkari Milletvekili seçilen Leyla Güven, bir yıl sonra Meclis Genel Kurulu’nda yemin etti.

Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, seçildikten bir yıl sonra Meclis Genel Kurulu‘nda yemin etti. Güven, ‘Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkında Kanun Teklifi’nin maddelerinin görüşüleceği Genel Kurul’da, gündem dışı konuşmalarının ardından kürsüye çıkarak milletvekili yeminini etti.

Yemin etmeyen milletvekilleri yasama çalışmalarına katılamazken maaş ödemesi de yapılmıyor. Güven artık Meclis Genel Kurulu çalışmalarına katılabilecek ve komisyonlara üye olabilecek.

Cezaevindeyken Hakkari Milletvekili seçilen Güven, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevine başlamıştı. Açlık grevinin 79. günündeyken tahliye edilen Güven, eylemini Diyarbakır’daki evinde sürdürdü. Güven, Öcalan’ın “Açlık grevi ve ölüm oruçları amacına ulaştı, eylemlerin sonlandırılmasını bekliyorum” çağrısı üzerine 200. günde açlık grevi eylemini  sonlandırdı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.