DünyaManşet

Kaliforniya’da üç gün içinde ikinci deprem

0

Kaliforniya,  geçtiğimiz perşembe günü meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından bugün de büyüklüğü 7.1 olarak açıklanan ikinci depremle sarsıldı. Bölgede önceki gün de 6.5 büyüklüğünde deprem kaydedilmişti. Herhangi bir can kaybı açıklanmadı.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde, 4 Temmuz’da gerçekleşen 6,4’lük depremin ardından 7,1 büyüklüğünde 2. bir deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), merkez üssü Ridgecrest kentinin 17 kilometre kuzeydoğusu olan 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurmuştu. Depremin büyüklüğü daha sonra 7,1 olarak revize edildi.

Bölge perşembe günü de merkez üssü aynı bölge, 6,4 büyüklüğündeki depremle sarsılmış; bunun, Kaliforniya’da son 20 yılda yaşanan en şiddetli deprem olduğu açıklanmıştı. Deprem Las Vegas‘tan Meksika‘ya kadar geniş bir alanda hissedildi. Bazı binalarda hasar olduğu bilgisi var. Bir evde yangın çıktı.

1400’den fazla artçı

Kaliforniya’da Perşembe günü gerçekleşen 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından 1400’ten fazla artçı sarsıntı kaydedildi. Los Angeles kentinin 240 kilometre kuzeyinde, merkez üssü Ridgecrest yakınları olan deprem, bölgede hasarlara yol açarken artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor.  Bölge genelinde yollar, su ve gaz borularında hasar oluşurken, kentte ilan edilen acil durum ise sürüyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.