ManşetTürkiyeUncategorized

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası’nın yönetim kurullarına AKP’li isimler getirildi

0

Kamu bankaları Vakıfbank ve Halkbank’ın Genel Kurul toplantıları gerçekleştirildi. AKP’li isimler yönetim kurullarına getirildi

Kamu bankaları Vakıfbank ve Halkbank’ın 27 Mayıs’ta gerçekleştirilen Genel Kurul toplantılarında AKP’li isimler yönetime girdi. Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu Vakıfbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı, AKP’li eski İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise Halk Bank’ın Yönetim Kurulu Üyesi oldu. eski TBMM Başkanı Bülent Arınç da, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğine getirileceğini duyururken, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Ziraat Bankası’nın Yönetim Kurulu üyesi oldu.

Yalakalık değil, sadakat

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Erdoğan’ın parti içindeki tam hakimiyet mücadelesinde partinin dışına ittiği eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, YİK’E getirilmesi hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Şimdi kim bilir benim hakkımda twit atanlar ne düşünüyorlardır. Biz yok olmuştuk. Bitmiştik. Ezilmiştik. Çürümüştük. Düşünebiliyor musunuz biz Cumhurbaşkanımızın yanında Başdanışmanlık falan değil, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi. Başkanın kendisi olacak biz de yanında olacağız. Böyle bir şeyi Rabbim sadakatin sonucunda veriyor, yalakalığın değil. Allah’a hamdolsun.”,  “Böyle bir şeyi Rabbim sadakatin sonucunda veriyor, yalakalığın değil.”

YİK iki gün önce kurulmuş, maaşlar belli değil

Arınç’ın da üye olduğu Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’nda üyelerin ne kadar maaş alacakları ise bilinmiyor.  Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde “Millete ve devlete hizmeti geçmiş, bilgi ve birikim sahibi kişilerin bu kazanımlarından istifade edilebilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu oluşturulmuştur. Kurul üyeleri Cumhurbaşkanınca belirlenir. Kurulun çalışma usul ve esasları ile Kurul üyelerine yapılabilecek ödemeler Cumhurbaşkanınca belirlenir” ifadeleri kullanıldı.

Sözcü gazetesi Çiğdem Toker, sosyal medya hesabından  kurul üye sayısı ve üyelerin maaş tutarının açıklanmadığına dikkat çekerek, Politika Kurulları için maaş formülünün açıkça yazıldığını hatırlattı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.