ManşetTürkiyeUncategorized

CHP listeleri kontrol etti: 31 Mart’la birebir aynı

0
1 Kasım'da yapılacak genel seçim için seçmen listeleri bugün askıya çıktı. Mahalle muhtarları tarafından Yüksek Seçim Kurulu'ndan teslim alınan seçmen listeleri, muhtarlık binalarında vatandaşların göreceği yerlere asıldı. (Şebnem Coşkun - Anadolu Ajansı)

CHP Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, 23 Haziran’da oy kullanacak seçmen listeleriyle ilgili bazı seçmenlerin silindiğine ilişkin iddialardan kaynaklanan tereddütlere son noktayı koydu: “Listeyi inceledik. 31 Mart seçimlerindeki İstanbul seçmen listesiyle, 23 Haziran için YSK’nın partilere gönderdiği seçmen listesi birebir aynı.”

Sözcü’den Zeynep Gürcanlı’ya konuşan Yakupoğlu, 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul belediye başkanlığı seçimiyle ilgili YSK’nın yolladığı listeleri satır satır incelediklerini ve bir fark gözlemlemediklerini söyledi.

31 Mart-23 Haziran arasında vefat edenler ya da kısıtlı seçmenler için listede gerekli düzenlemenin 18 Haziran’da yapılacağını anımsatan Yakupoğlu, ölen ya da kısıtlı olduğu belirlenen seçmenler için listeye bu tarihte şerh düşüleceğinin altını çizdi.

Güven: Listelerde güncelleme yok

YSK Başkanı Sadi Güven bu sabah bazı seçmenlerin kayıtlarının silinmesi iddialarına yanıt verirken, “31 Mart’ta oy kullanma hakkına sahip kim varsa 23 Haziran yenileme seçiminde de aynı şahıslar oy kullanma hakkına sahip olacak. Seçmen listelerinde herhangi bir güncelleme yapılmayacak” demişti. Güven ayrıca, İstanbul seçimlerinin tekrarlanması hakkında gerekçeli karar üzerinde çalıştıklarını, bittiğinde kararın paylaşılacağını söyledi.

İstanbul başkanlığı seçimi YSK tarafından dörde karşı yedi oyla iptal edilmiş ve seçimin tekrar yapılmasına karar verilmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.