ManşetTürkiyeUncategorized

Mazbatası verilmeyen Türk: Hükümsüz işlemler yasal sorumluluk doğuracak

0

AKP’nin itirazları nedeniyle mazbatası verilmeyen Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, belediyede 1 Nisan’dan itibaren yapılan işlemlerin hükümsüz olduğu uyarısını yaptı. HDP’li adayların seçimi kazandığı Diyarbakır ve Van’da da henüz mazbatalar verilmedi.

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 56.24 oy oranıyla sandıktan birinci çıkan HDP’nin Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Türk ve Figen Altındağ’a, AKP’nin itirazı üzerine henüz mazbataları verilmedi. AKP İl Başkanlığı, oyların yeniden sayılmasını istememiş, Türk’ün daha önce KHK ile görevden alındığını belirtilerek, mazbatanın yüzde 38.53 oy alan Mehmet Vejdi Kahraman’a verilmesini talep etmeşti. İl Seçim Kurulu itirazı kabul etmedi. Ancak AKP’nin YSK’ya başvurması bekleniyor. Türk’ün avukatları ise İl Seçim Kurulu’na başvurarak, mazbatanın kendisine verilmesini talep etti. İl Seçim Kurulu, bu talebi de YSK kararının beklenmesi gerektiği gerekçesiyle reddetti.

Kayyımlar iş başında

Bu arada halen kayyım yönetiminde olan belediyeye ait taşınır ve taşınmaz malların AKP’ye geçen Artuklu Belediyesi’ne devredilmeye başlandığı iddiaları dile getiriliyor. Kayyım döneminde belediye bütçesinden alımı yapılan teknik cihazlar ile araçların da aynı belediyeye hibe edildiği öne sürülüyor.  

Mazbataları verilmeyerek görevlerine başlamaları geciktirilen Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne dair gündemdeki bu iddialara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Türk, işe alım, taşınır ve taşınmaz malların devri ile hibe edilmesine dair işlemlere dair yargı yoluna başvuracakları uyarısında bulundu. Türk, şu ifadeleri kullandı: “1 Nisan 2019 tarihinden itibaren Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde rutin işler haricinde yapılan işe alım, belediyeye ait taşınır ve taşınmaz malların devri hibe edilmesi, belediyenin kamusal alanlarını ticari alanlarına dönüştürülmesi vs. işlemlerin hükümsüz olacağı gibi yasal sorumluluk da gerektirecektir. Kamuoyunun bilgisine.”

Van ve Diyarbakır’da da manzara aynı

AKP’nin itirazlarının sürmesi yüzünden Diyarbakır ve Van’da seçilen belediye eş başkanları da henüz mazbatalarını alamadı.  Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Avcı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı seçilen Selçuk Mızraklı YSK’ya giderek dilekçe verdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.