ManşetTürkiye

İmamoğlu: Kazanana kadar seçim anlayışı büyük yaralar açar

0

Resmi olmayan yerel seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, AKP’nin İstanbul’da ‘organize usulsüzlük yapıldı’ iddiasını, “Kazanana kadar seçim yapalım anlayışı büyük yaralar açar” diyerek eleştirdi. “Büyükçekmece’de seçmen yazdılar, sandık görevlisi FETÖ’cüydü” gibi iddiaları değerlendiren İmamoğlu, “Bizi hiç ilgilendirmez. Onu gitsinler o atamaları yapan devletin bakanlarına, valilerine, kaymakamlarına, kimse ilgilisi, yetkilisi, sorumlusu ona sorsunlar. İstihbaratın başında değiliz, hükümeti yöneten biz değiliz” ifadelerini kullandı.

Sözcü Gazetesi’nden Özlem Gürses‘e konuşan İmamoğlu İktidarı durmadan vazife çıkarıp, gedik açma çabası içinde olmakla eleştirdi; “Ama o açmak istedikleri gedik onları yutar. Biz 16 milyon vatansever vatandaşına inanmış ve onların katkılarıyla ayakta duruyoruz” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile AKP çevrelerinden gelen “yeniden seçim” çağrılarıyla ilgili olarak da İmamoğlu şunları söyledi:  “Her senaryoya hazırlıklıyız tabii. Ama bunları düşünmek bile istemiyorum. Konuştuğumuz her şeyin Türkiye’de açacağı yaraları uluslararası platformda tamir etmemiz çok güçleşir. Türkiye’nin 145 senelik bir demokrasi serüveni var, Tanzimat’tan bu yana… Böyle bir demokrasiyi yaşayan Türkiye, bir anda bunu yok sayıp akıl almaz kararlarla bütün emekleri heba edemez. Demokrasinin yok sayıldığı, ‘kazanana kadar seçim yapalım’ anlayışı ile Türkiye’ye büyük yaralar açarlar. Benim savunduğum şey ‘Ekrem İmamoğlu seçimi kazansın’dan çok öte. Milli menfaatlerimizi, demokrasi sürecimizi koruma adına bir mücadeledir bu.”

İmamoğlu bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir temasının olmadığını belirtti; “Ama günün sonunda Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu seçim sonucu ile ilgili makul bir katkı sunacağını hissediyorum. Bu sonuçta sorumluluğu olanlardan elbette kendi partisi adına hesap soracaktır, onu da görüyorum” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.