DünyaManşet

Sığınmacı için uçakta eylem yapan Yeşiller Partisi Hukuk Şefi Aino Pennanen’e soruşturma

0

Finlandiya’da bir sığınmacının sınır dışı edilmesini engellemek için uçakta eylem yapan Yeşiller Partisi üyesi hakkında soruşturma başlatıldı.

Murat Kuseyri’nin Evrensel’de çıkan haberine göreDoğu Nyland Emniyet Müdürlüğü, Finnair şirketine ait bir uçakta meydana gelen bir olayla ilgili soruşturmanın tamamlandığını ve savcıdan bir kişi hakkında “Havacılık yönetmeliğini ihlâl ve memurların görev yapmalarını engellemek” suçundan dava açmasını istediklerini açıkladı.

Polis, adını açıklamasa da yargılanması istenen kişinin Yeşiller Partisi’nin Hukuk Şefi Aino Pennanen olduğu biliniyor.

Ne olmuştu?

Pennanen hakkında soruşturma açılmasına yol açan olay 31 Temmuz günü Helsinki’nin Vanda Limanı’nda yaşanmıştı. Ailesi ile birlikte tatilini geçirmeyi planlandığı Berlin’e gitmek için Finnair’a ait bir uçağa binen Pennanen, sınır dışı edilmek için elleri kelepçelenmiş bir sığınmacının olduğunu görünce yerine oturmayı reddetmişti.

Pilota sığınmacı uçaktan indirilinceye kadar yerine oturmayacağını söyleyen Pennanen, olanları Facebook hesabından canlı yayın yaparak duyurmuştu. 10 dakika sonra polislerin müdahalesiyle uçaktan indirilmişti.

Yeşiller Eşbaşkanı Touku Aalto, Pennanen’in gerçekleştirdiği eyleme destek vererek tüm sınır dışı edilmelerin durdurulmasını istemişti.

Kamuoyunun tanıdığı bir politikacı tarafından gerçekleştirilen eylem Finlandiya’da yoğun tartışmalara ve Finlandiya’nın katı sığınmacı politikasının sorgulanmasına yol açmıştı.

 

(Evrensel)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.