DünyaManşet

ABD Başkanı Donald Trump’tan Rusya’ya tehdit, “Hazır ol, füzelerimiz geliyor!”

0

ABD ile Rusya arasındaki Suriye gerginliği yeni bir seviyeye taşındı.

Rusya cephesinde ABD’nin Suriye’yi vurması durumunda bu füzelerin engelleneceğine yönelik açıklamalara ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya paylaşımıyla cevap verdi.

ABD Başkanı Donald Trump resmi Twitter hesabından iki mesaj paylaştı:

Trump: Hayvanla partner olmamalısınız

“Rusya, Suriye’ye ateşlenen herhangi ve bütün füzeleri düşüreceği sözü verdi! Hazır ol Rusya, çünkü onlar geliyor olacak, güzel ve yeni ve ‘akıllı’! Gazla öldüren ve bundan keyif alan bir hayvanla partner olmamalısınız”

“Rusya ile ilişkilerimiz hiç olmadığı kadar kötü durumda ve bu Soğuk Savaş’ı da kapsıyor. Bunun olması için hiçbir sebep yok. Rusya’nın ekonomilerine yardım etmemize ihtiyacı var. Bunu yapmak çok basit. Bunun için tüm ulusların hep birlikte çalışmalarına ihtiyacımız var. Silah yarışını durdurmak mı?”

Bugün Rusya’nın Lübnan Büyükelçisi Suriye’ye ateş edilen herhangi bir ABD füzesinin vurulacağını açıklamıştı.

Alexander Zasypkin, Hizbullah’a yakın El Manar televizyonuna yaptığı açıklamada “Eğer Amerikalılar bir füze ateşlerse füzeler düşürülecek” ifadelerini kullandı. İngiliz basınının haberine göre ise İki Rus milletvekili, Amerikan ordusunun Suriye’yi vurması halinde buna askeri bir karşılık verilmesi için Kremlin’e çağrı yapmıştı.

3. Dünya Savaşı mı kapıda?

İsrail medyasının iddasına göre, ABD bombardımanından korkan Esad, Rus korumalarını yanına alarak Şam’daki başkanlık sarayından kaçtı.

Olağanüstü toplanan İsrail kabinesi, Batı’nın Suriye’ye muhtemel operasyonunu görüştü; ordu birlikleri İran’ın savurduğu tehdit üzerine üst düzey alarma geçirildi.

Kremlin itidal çağrısı yaptığı açıklamada, Doğu Guta’da kimyasal saldırı iddialarının tarafsız bir şekilde araştırılması gerektiğini vurguladı.

Eurocontrol’ün füze uyarısı üzerine bazı havayolları rotalarını değiştirdi. Yeni rotada uçan havayolları arasında Air France ve easyJet var.

 

(Hürriyet, Milliyet)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.