Doğa MücadelesiManşet

Loçlu kadınlardan birlik mesajı: Özgür yaşam ve özgür dereler için HES’e hayır!

0

Yargıtay’ın durdurma kararına rağmen Kastamonu Cide’ye bağlı Loç Vadisi’nde Hidroelektrik Santral (HES) yapmak isteyen ORYA Enerji şirketine tepki gösteren Loçlu kadınlar, çevre katliamına izin vermeyeceklerini söyleyerek, “Direndik kazandık yine kazanacağız” mesajı verdi.


Jin News’den Evrim Kepenek’in haberine göre Kastamonu Cide’ye bağlı doğal güzellikleriyle bilinen Loç Vadisi, yeniden rantın hedefinde. Bölgede Cide HES adı altında katliam yapmak isteyen Orya Enerji’ye karşı verdikleri hukuk mücadelesini kazanan halk, aynı yerde aynı proje ile HES yapmak isteyen şirket ile Perşembe günü üçüncü kez görüşecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde eylem yapmaya hazırlanıyor.

Daha önce de defalarca kez Orya Enerji’yi protesto eden Deniz Şahin, “Biz daha önce de 28 gün boyunca şirket önünde bekledik, yağmur demedik güneş demedik, oturma eylemi yaptık. Yine şirketi protesto ederiz ve Loç Vadisi’ni kurtarırız. Biz özgür yaşamdan ve özgür derelerden yanayız” dedi.

Loç Vadisi Koruma Platformu’ndan Melek Keçin de, şirket yetkililerinin daha önce de olduğu gibi şimdi de kendilerini tehdit ettiğini söyleyerek, “Bölgeden gitmemizi istiyorlar. Ama biz şirkete karşı mücadele ettik ve kazandık. Sadece hukukun uygulanmasını istiyoruz. Neden hukuk kuralları uygulanmıyor? Şirket sonuçta planını değiştirmedi. Bölgemiz katledilecek değil yine korunacak bir alan” diye konuştu.

Emine Tunç ise, “Biz kazanmıştık. Ama şirket yenilgiye doymayan bir pehlivan gibi yine oyun oynamak istiyor. Biz buna izin vermeyeceğiz. Onları vadimizden kovacağız” derken, Loç Vadili bir kadın da, Loç Vadisi’ne  göz diken Orya Enerji’ye karşı verdikleri mücadeleye destek çağrısında bulundu.

 

(Jin News)

You may also like

Comments

Comments are closed.