Doğa MücadelesiManşet

Çanakkale’de altın madenine karşı doğa yürüyüşü: Çocuklarımızın geleceğini yok ettirmeyiz!

0

Çanakkale’ye bağlı Kirazlı köyü Atikhisar Su Havzası içerisine Alamos Gold Şirketi tarafından yapılmak istenen altın madenine karşı mücadele devam ediyor.

Çanakkale Olay’dan Eren Aşnaz’ın haberine göre Kirazlı Balaban Piknik alanında bir araya gelen yüzlerce doğa korumacı Pazar günü (17 Aralık) havza içerisinde yer alan Cazgırlar Köyü’ne bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Piknik alanında bir araya gelen yüzlerce vatandaş, 7 km’lik mesafedeki Cazgırlar Köyü’ne yürüdükten sonra İl Genel Meclisi CHP’li üyesi ve eski Ziraat Mühendisler Odası Başkanı Hicri Nalbant basın açıklaması yaptı.

Derhal bu ağaç kesimini durdurunuz. Eğer şirket buraya işletmeyi kurar ise 26 bin ton siyanür kullanılacak. O zehrin buraya taşınması bile çok ciddi bir risk diyen Hicri Nalbant, “40 bin ton ağır metal çıkacak. Sonuçta 40 bin ton ağır metal 26 bin ton siyanürün çok önemli bir bölümü Atikhisar barajına gidecek, o nedenle çocuklarımızın, geleceğimizin, tüm halkımızın sağlığı için ormanlarımızı yok etmelerini istemiyoruz. Suyumuz kirlenmesin istiyoruz. Siyasi parti gözetmeksizin havamız kirlenirse, suyumuz kirlenirse herkesi zehirleyecek” dedi.

Yürüyüşün ardından Cazgırlar Köyü’nde köylüler ile bir araya gelen vatandaşlar, köylülerle sohbet ederek maden şirketi tarafından yapılmak istenen katliamı aktardı.

 

(Çanakkale Olay)

You may also like

Comments

Comments are closed.