Doğa MücadelesiManşet

Fatih Ormanı’na villa projesine karşı çevre savunucuları yarın “işgale hayır” diyecek!

0

Bilgili ve Doğuş ortaklığındaki Ege Turizm, Kuzey Ormanları’nın şehir içindeki parçası Fatih Ormanı’ndaki projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini başlatmıştı.

Ege Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. tarafından hazırlanan ve İstanbul Sarıyer’de  Belgrad ormanının bir parçası olan Fatih Ormanı’na yapılacak havuzlu villalar, çarşı ve otopark projesine Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nce ruhsat verildiği ortaya çıkmıştı.

Proje hayata geçerse sincapların da yuvası yıkılacak!

ÇED süreci kapsamında Halkın Katılımı Toplantısı yarın (28 Kasım) saat 11.00’de TİM Show Center’da yapılacak. ÇED tanıtım dosyasında inşaatın 2018 Mart ayında başlanacağı belirtiliyor.

Diren Fatih Ormanı İnsiyatifi yarın 10.30 da Park Orman önünde / Fatih Ormanı Darüşşafaka kapısında (Acıbadem Maslak Hastanesi karşısında) buluşup, ÇED toplantısı öncesi Maslak TİM salonu önüne yürüyüp, basın açıklaması yapacak.

Buluşma noktasının haritadaki konumu: https://goo.gl/P8X6Lu

Buluşma noktasının fotosu: https://goo.gl/z6qAkf

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Yıkıcı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından birkaç değişiklikle imar için onay verilen ruhsatın geçersiz olduğunu söyleyerek “Kent içerisinde kalmış son orman parçası olan, Fatih Ormanı’nı kaybetmek hem bütün İstanbullular hem de orada yaşayan canlılar için çok kritik olacak” demişti.

ÇED raporunda orman yerine arsa olarak bahsedilmiş

Kuzey Ormanları Savunmasından Nuray Çolak ise, “Basit bir söylemle, ‘Biz ormanda gökdelen yapmayacağız’ diyerek projelerini meşrulaştırmaya çalışıyorlar ama bir ormandan bahsediyoruz. Ne yazık ki ÇED raporunda bile ormandan, bir arsaymış gibi bahsediliyor. Tekrar, buranın bir orman olduğunu, arsa olmadığını ifade edeceğiz. Tabiat parkı olması orman vasfını yitirdiği anlamına gelmiyor. Ormanlarda her türlü yapılaşma yasak. Ama bizim burada gördüğümüz kentin içerisindeki bir orman alanı tabiat adı altında bir projeyle imara açılıyor.” diyor.

 

(Kuzey Ormanları Savunması)

You may also like

Comments

Comments are closed.