ManşetTürkiye

Antalya’da meydana gelen hortum ardında 38 yaralı bıraktı

0

Antalya’nın Finike, Kumluca, Demre, Kaş ile Kemer ilçelerinde dün akşam şiddetli yağış etkili oldu. Finike, Kumluca ve Demre bölgesinde ise yağışla birlikte saat 21.30 sıralarında hortum oluştu. Denizde başlayan hortum karaya doğru ilerleyip başta sera ve tarım alanları olmak üzere yerleşim yerlerini vurdu.

Finike’de 300 metre genişliğinde, 10 kilometre ilerleyen hortum nedeniyle seralar yıkıldı, 3’ü ağır olmak üzere çok sayıda ev ve işyeri zarar gördü, çok sayıda araç yan yattı. Sahilkent Mahallesi’nde yapımı süren kaymakamlık binası inşaatında işçilerin kaldığı konteyner hortum nedeniyle uçtu. Aralarında işçilerin de bulunduğu çok sayıda yaralanarak hastanelere başvurdu. Hortumun hatlara zarar vermesi nedeniyle bölgede elektrikler kesildi.

Finike’de 28, Kumluca ve Demre’de 5’er kişi olmak üzere toplam 38 kişi yaralandı.

Seralar yerle bir oldu, zam kapıya dayandı

Türkiye’nin örtü altı sebze üretim merkezi olan Kumluca ilçesinde özellikle Mavikent Mahallesi’nde denizde çıkıp 400 metre genişliğinde, 4 kilometre ilerleyen hortum önüne çıkan seralar, gecekondular, enerji nakil hatlarına zarar verdi. Hortum evlerdeki eşyaları sokağa savurdu, bazı evlerin çatıları uçtu, istinat duvarları yıkıldı. Hortum pek çok portakal, nar ve zeytin ağacını da kökünden söktü. Özellikle seralardaki büyük hasar nedeniyle özellikle sebze fiyatlarında artış olacağı belirtiliyor.

Demre ilçesinde yine akşam saatlerinde çıkan hortum özellikle Beymelek Mahallesi’nde etkili oldu. Bölgedeki çok sayıda ev ve seraya zarar veren hortum nedeniyle 5 kişi yaralandı. Hortumla birlikte bölgede dolu yağışının da etkili olduğu belirtildi.

ANTALYA’NIN FINIKE, KUMLUCA VE DEMRE ILCELERINDE AKSAM SAATLERINDE HORTUM OLUSTU. KAS VE KEMER ILCELERINDE ISE SIDDETLI YAGIS ETKILI OLDU. BOLGEDE COK SAYIDA TARIM ALANI, SERA VE YERLESIM YERI ZARAR GORURKEN, AGACLAR DEVRILDI, ELEKTRIK HATLARININ KOPMASI SONUCU BIRCOK BOLGEDE KESINTI MEYDANA GELDI. BOLGEDEKI HASAR GUNDUZ DAHA NET ORTAYA CIKTI.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

Finike Adliyesi açılış öncesi zarar gördü

Finike’de denizde başlayarak karada ilerleyen hortum, 10 gün sonra açılışı yapılması planlanan Finike Adliyesi’ne de büyük zarar verdi. Binanın camları kırıldı, Atatürk büstü devrilerek zarar gördü. Büst sabah gelen çalışanlar tarafından bulunduğu yerden kaldırılarak muhafaza altına alındı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kumluca, Finike ve Demre’de incelemelerde bulunuyor.

 

(Gazete Duvar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.