EnerjiGünün ManşetiManşet

Valilik yasağını tanımayan nükleer karşıtları Akkuyu’ya hayır dedi!

0

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu’nun (NKP) Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde yapacağı etkinlik Mersin Valiliği’nin güvenlik gerekçesiyle yasaklamasına rağmen gerçekleşti. Cemil Uğur’un Evrensel’de çıkan haberine göre, Park Cafe’de bir araya gelen Mersinliler, basın açıklamasının ardından kitle yere uzanarak ‘Nükleere Hayır’ yazdı.

“Nükleer santrali şehrinde istemeyen binlerce Mersinliyiz”

Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan tarafından yapılan açıklamada, “Bize bu etkinliği çok gördüler. 12 gün önceden valiliğe başvurduk. Valilik 10 Kasım Cuma günü mesai saatinin bitişine doğru yasağı duyurdu. Valiliğin yasağını duyan da, duymayan da etkinlik alanına geldi. Her birimiz aslında binlerce Mersinliyiz. Nükleer santrali şehrinde istemeyen binlerce Mersinliyiz. Buradan bizi ne kadar küçük alanlara hapsetmeye çalışsalar da ne kadar büyük bir güç olduğumuzu dünyaya kanıtlayacağız. O yüzden ‘Nükleere Hayır’ yazımızı bu alanda yapacağız” denildi.

Her türlü zorlamaya karşı yılmadan mücadele edeceklerini belirten Uğurhan, “Engellediler ama biz bütün dünyaya Mersin’de nükleer istemediğimizi bir kez daha göstermiş olduk. Önümüzde çok önemli bir süreç var” dedi. Uğurhan,  22 Kasım’da  Danıştay’da görülecek ÇED raporuna karşı 3 yıldır açılan davayı sahiplenmek için herkesi Ankara’ya çağırdı. “ÇED davası ayrıca Akkuyu yer lisansının iptali davasıdır” diyen Uğurhan “Hukuk süreci ne yazık ki Türkiye’de çok zor işliyor. Bizim yine de inancımız var. Mersin nükleer istemiyor” dedi.

 

(Evrensel)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.