DünyaManşet

Barselona saldırısının baş zanlısı Yunus Ebuyakup öldürüldü

0

Katalunya Emniyet Müdürü Lluis Trapero, Barselona’nın batısındaki Subirats bölgesinde polis tarafından öldürülen şahsın Yunus Ebuyakup’un olduğunu açıkladı.

Fas doğumlu 22 yaşındaki Ebuyakup’un Barselona’nın Las Ramblas Caddesi’nde 13 kişinin ölümüne ve 120 kişinin de yaralanmasına neden olan minibüsü kullanan kişi olduğu belirtiliyordu.

Yapılan bir ihbar sonrasında zanlının bulunduğu yere polis operasyon düzenlendi.

Zanlı üzerinde patlayıcı yüklü bir kemerin olduğu, bunun sahte olup olmadığına ilişkin bomba imha ekiplerinin çalışma yürüttükleri kaydedildi.

Lluis Trapero operasyonun detaylarını anlattı: “O anda şüphelinin üzerinde bir tişört ile iliklenmemiş bir gömleği vardı. Birden zanlı gömleğini açarak Allahu Ekber diyerek bağırdı. Polis ekiplerimiz zanlının üzerinde patlayıcı yüklü bir kemer olduğunu düşündükleri bir aleti fark etti. Güvenlik güçlerimiz bu tür durumlarda olması gerektiği gibi silahlarını kullanmak zorunda kaldı.”

Terör saldırılarının ardından Ripoll’de düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Emniyet müdürü Lluis Trapero, 4’ü sağ olmak üzere 12 kişilik terör şebekesinin tüm üyelerinin yakalandığını açıkladı : “Güvenlik operasyonu henüz devam ediyor. Bu arada, yürüttüğümüz soruşturma kapsamında, şüphelilerin yaklaşık 12 kişi olduklarını belirtmiştik. Bugün ölen zanlıyla, peşinde olduğumuz 12 kişiyi de yakalamış olduk.”

Polis, Alcanar’daki patlamada ‘teröristlerin lideri’ olduğü düşünülen Abdülbaki El-Sadi isimli Ripoll imamının öldüğünü bildirdi.

 

(Euronews)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.