ManşetTürkiye

Almanya Yeşiller heyeti Cizre’de,” Silahlar hemen sussun” çağrısı yaptı

0

Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, günlerce sokağa çıkma yasağının uygulandığı, giriş ve çıkışların yasaklandığı Cizre’ye gitti. Özdemir, iç savaş uyarısında bulundu. “Kürt sorununun çözüm yeri parlamentodur” diyen Cem Özdemir, önümüzdeki hafta başlayacak Kurban Bayramı vesilesiyle tarafları şiddete son vermeye çağırdı.

19

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Eş Başkanı Rebecca Harms ile Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Türkiye Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Naci Sönmez, Şırnak’ın 8 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre İlçesi’ni ziyaret etti. HDP milletvekilleri Mithat Sancar, Faysal Sarıyıldız, Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Kunur’un belediye önünde karşıladığı Harms ile Özdemir, Nur Mahallesi’nde çıkan çatışmalar sırasında zarar gören ev ve işyerlerinde incelemelerde bulunup, vatandaşlarla görüştü.

Özdemir, incelemeleri sonrası açıklama yaptı. PKK ile çatışmanın iç savaş potansiyeli içerdiğine dikkat çeken Cem Özdemir, “Umut ediyorum bir an önce iki taraf çözüm sürecine geri döner. Tarafların bir an önce ateşkes kararı almasını istiyoruz” dedi.

18

Almanya Yeşiller Partisi eşbaşkanı Cem Özdemir, Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Eş Başkanı Rebecca Harms ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi eş sözcüsü Naci Sönmez Cizre’de incelemelerde bulundu

Cizre’deki incelemeleri sırasında güvenlik güçlerinin ağır silahlarla düzenlediği operasyonların tahribatına tanık olduğunu belirten Cem Özdemir, “Kendi halkınıza karşı ağır silah kullanmanızı hiçbir şey haklı çıkarmaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı iç siyasi hesaplarla ülkeyi krize sürüklemekle suçlayan Özdemir, seçimlerin özgür ve adil şekilde yapılması uyarısında bulundu. Cem Özdemir, “Aksi halde istikrarsızlık kalıcı hale gelecek, Türkiye’nin bölgedeki istikrarlı partner imajı zarar görecek” dedi.

AP Yeşiller Grubu Eş Başkanı Rebecca Harms ise Türkiye’deki gelişmelerin Avrupa Parlamentosu’nda da kaygıyla karşılandığını söyledi.

(Deutsche Welle Türkçe, DHA)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.