ManşetTürkiye

çArşı davası #cArsıYalnızDeğildir sesleri altında başladı

0

Gezi Parkı Nöbeti esnasında nöbetin önde gelen ismi olarak ön plana çıkan Beşiktaş taraftarı grubu çArşı’nın hükümeti yıkma gayesi güderek terör örgütü kurmak isnadı ile suçlanması ile başlayan mahkeme süreci bugün başladı.

3...

çArşı’ya destek için birçok taraftar grubunun üyesi de Çağlayan Adliyesi’ne giderken, 13’üncü Ağır Çeza Mahkemesi’nde başlayan ve 35 kişinin yargılandığı davanın 25 kişilik mahkeme salonunda yapılmak istenmesine yapılan itiraz kabul edildi. Mahkeme başkanı Metin Tamirci, kimlik tespiti sonrasında salonun değiştirilmesi kararını aldı. Duruşmaya saat 11’de yeni salonda devam edeceği belirtildi.

çArşı’ye destek sosyal medya üzerinden  hashtagli paylaşımlar ile gün boyu sürecek.

Elvan ailesi de Adliye Sarayı’nda

Polisin Gezi Parkı Nöbeti sırasında Okmeydanı’nda attığı biber gazının başına isabet etmesiyle hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın anne ve babası Gülsüm – Sami Elvan da çArşı grubuna destek için adliyede bulunuyor.

Çarşı’ya destek olmak isteyen taraftar grupları da Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde. Galatasaray tribünlerinden Tekyumruk, Fenerbahçe tribünlerinden Sol Açık  grupları da Çarşı pankartı açarak ”Çarşı vicdandır, yargılanamaz” sloganları eşliğinde adliye önünde yerlerini aldı.

Human Rights Watch, “Bu suçlama kötü bir komedya”

Öte yandan İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch- HWR) 35 futbol taraftarının darbe teşebbüsüyle yargılanmasının ceza adalet sisteminin bariz bir şekilde kötüye kullanılması olduğunu bildirdi.

HRW’nin kıdemli Türkiye araştırmacısı Emma Sinclair-Webb “Beşiktaş futbol kulübü taraftarlarını bir halk protestosuna katıldıkları için devlet düşmanı olmakla suçlamanın son derece kötü bir komedya” olduğunu söyledi.

(Yeşil Gazete, Diken, Bianet, Radikal)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.