Kültür-Sanat

Şarkı söyleyen kadınlar 15 Ocak’ta vizyonda

0

 

sarki-soyleyen-kadinlar15 Ocak’ta #başkaçarşamba gecesinde Reha Erdem’in yönettiği Şarkı Söyleyen Kadınlar’ın ön gösterimi gerçekleştirilecek. İlk gösterimi Toronto Film Festivalinde gerçekleşen Şarkı Söyleyen Kadınlar filmi, yurtiçinde ise Başka Sinema alternatif gösterim ağının #başkaçarşamba etkinliğiyle sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Şarkı Söyleyen Kadınlar filminde, deprem tehlikesi sebebiyle boşaltılmakta olan bir ada ve o ada sakinlerinin evlerini terk etmemek için gösterdikleri direnç konu ediliyor. Adanın bir grup sakini, evlerini terk etmeyi kabul etmeyerek direniyorlar. Bir yandan da bir tür dayanışma ruhuyla dans dersleri alıyorlar. Türk-Alman-Fransız ortak yapımı olan Şarkı Söyleyen Kadınlar’da; Binnur Kaya, Jin filminin başrol oyuncusu Deniz Hasgüler, Philip Arditti ve Aylin Aslım ana kadroda yer alıyor.

Şarkı Söyleyen Kadınlar filmi 15 Ocak tarihinde İstanbul, Ankara, Bursa ve Eskişehir’de izleyiciyle buluşacak. İstanbul Beyoğlu Sineması’ndaki gösterim film ekibinin katılımıyla gerçekleşecek.

Şarkı Söyleyen Kadınlar Seans Bilgileri : 

Başka Sinema’dan “Şarkılı” bir film daha

inside-llewyn-davis

17 Ocak’ta ise Coen Kardeşler’den Sen Şarkılarını Söyle /Inside Llewyn Davis Başka Sinema salonlarında izleyiciyle buluşacak. Yurtdışında 2013 Cannes Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü kazanan yapım, yurtiçinde ilk gösterimini Altın Koza Film Festivali’nde gerçekleştirmişti.

Coen Kardeşler’in yine bir dönem dramasına imza attıkları Inside Llewyn Davis, 1960’lı yılların New York’unda geçiyor. 1960’lı yılların başında Greenwich Village, folk müziğin devrimine sahne olur. Film ünlü folk sanatçısı Dave Van Ronk’un hayatından ilhamla yola çıkarak, dönemin müzik piyasasında yaşananları ünlü sanatçılar Bob Dylan, Joan Baez ve Joni Mitchell eşliğinde beyazperdeye taşımakta. 2013 Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan filmin başrollerinde Justin Timberlake, John Goodman ve son dönemin dikkat çeken yeteneklerinden Carey Mulligan yer alıyor.

 

 ( BaşkaSinema, Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.