LGBTİ+Manşet

Yelena Isinbayeva’dan homofobik Rusya hükümetine destek

0

Dünya spor tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı atletlerinden Yelena Isinbayeva’nın Moskova’da devam eden Dünya Atletizm Şampiyonası sırasında yaptığı homofobik açıklama tepki çekti.

Rus atlet, Rusya hükümetinin önümüzdeki yıl Soçi’de gerçekleşecek Kış Olimpiyatları’nda LGBT sporculara yasak getirmesini ve Rusya’daki LGBT bireyleri baskı altında tutan yasaları destekleyerek, “Biz kendimizi normal insanlar olarak değerlendiriyoruz. Bizde erkekler kadınlarla, kadınlar erkeklerle yaşar. Tarihimizden gelen bir şey. Bu konudaki protestolar ülkemize saygısızlıktır. Yurttaşlarımıza saygısızlıktır çünkü biz Rusyalıyız. Avrupalılardan farklı olabiliriz. Biz onların ülkelerine gittiğimizde onların kurallarına uyuyoruz” şeklinde konuştu.

http://www.youtube.com/watch?v=wJuBRm-DzX0

Atletizm’in sırıkla yüksek atlama branşında spor tarihinin an başarılı atleti olarak gösterilen sporcu Moskova’daki şampiyonada da dünyanın kendi branşında en iyisi olduğunu aldığı altın madalya ile kanıtladı.

Isinbayeva, Şampiyona sırasında Rus hükümetinin LGBT karşıtı tutumunu tırnaklarına sürdüğü gökkuşağı rengindeki ojelerle protesto eden İsveçli atlet Emma Green Tregaro’ya da tepki gösterdi.

(Yeşil Gazete)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.