Sivil Toplum

İnteractivist’in danışma toplantıları başladı

0

Yeşil Düşünce Derneği, hak temelli çalışan sivil toplum örgütlerinin interneti etkili ve aktif kullanımını artırmak adına Türkiye’nin 7 bölgesinin temsili olarak 7 ilinde başlattığı eğitim programları, “İnteractivist” ile ilgili danışma toplantılarının ikincisi Diyarbakır’da yapıldı.

Yeşil Düşünce Derneği’nden Sevil Turan,  İnteractivist programının amacı hakkında bilgi verdi. Projenin yürütücülerinden Gizem Kastamonulu ise projeyi tanıtan bir sunum yaptı. Kastamonulu, proje kapsamında Nevşehir, Bursa, Diyarbakır, İzmir, Mersin, Kars olmak üzere her bölgeden bir ilde eğitim gerçekleştirileceğini, bu şekilde Türkiye’de bir ağ oluşturacaklarını ifade etti.

Toplantıya, Yenişehir Belediyesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehabilitasyon Merkezi (Epidem), Selis Kadın Dayanışma Merkezi,  Diyarbakır Kadın Akademisi Derneği, DTK Kadın Meclisi, Felsefeciler Derneği, Hebun LGBT ile bireysel aktivistler katıldı.

Eğitimle ilgili öncelikli olarak internet gazeteciliği, video aktivizmi, digital aktivizm başlıkları belirlendi. Eylül’de başlayacak olan eğitim, 4 gün sürecek. Hak temelli sivil toplum kuruluşları ve bireysel aktivistler eğitime katılabilecek.[1]

Kampanyalar için profesyonel desteğe ihtiyaç olmayacak


Proje ve eğitim için Diyarbakır’da görüşmeler yapan Yeşil Düşünce Derneği, KA-MER[2](Kadın Merkezi) ve Umut Işığı Kadın Kooperatifi’ni de ziyaret etti.

KA-MER hakkında bilgi veren Ayten Yakut Sürgü, internette, bulundukları 23 ili kapsayan bir ağlarının bulunduğunu ve yerel basın üzerinden de haberlerinin yayıldığını söyledi. Sürgü, kampanyalar içinse, profesyonel destek aldıklarını belirtti.

Umut Işığı Kadın Kooperatifi’nden Naşide Buluttekin, sosyal kooperatifçiliği nasıl sürdürdüklerini aktardı. Bölgede ve yerelde çalışmalar yaptıklarını belirtti. Her yıl 800 haneyle yüz yüze saha araştırması yürüttüklerini, kooperatifte de bu bölgedeki kadınların etkin olarak katkı sağladığını söyledi. Buluttekin, bu çevrede varoldukları ve sorunların da aynı şekilde burada çözüldüğü için internet mecrasını kullanmadıklarını; ancak yapılan bütün çalışmaları takip etmek ve sosyal kooperatifçiliğin de bilinirliği adına digital kayıtların önemli olacağından söz etti.

Haber: Büşra Akman
(Yeşil Gazete)

 

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.