Hayvan HaklarıManşet

İzmir’de 269 protestosu: “Hayvanlar için bütün insanlar Nazi’dir”

0

İzmir Hayvan Özgürlüğü aktivistleri,esaret altında olan,soykırıma tabi tutulan tüm hayvanların özgürleştirilmesi için dünya ile eş zamanlı olarak buluşup insan faşizmine karşı ses çıkardı. Yaklaşık 30 kişiden oluşan grup, meşaleler eşliğinde Kıbrıs Şehitleri Caddesi boyunca yürüdü.

Yürüyüş boyunca, içinde bir aktivistin olduğu, üzerinde ‘hayvanlar için bütün insanlar nazidir’ yazan kafes, zincirle sürüklendi. Aktivistler, yürüyüş boyunca  ‘Faşist insan çek elini hayvandan’ , ‘ Kan kokuyor kan kokuyor mezbahalar kan kokuyor’ ‘ Kafesler boşalsın mezbahalar yıkılsın,hayvanlara özgürlük’ ‘Kan kokuyor kan kokuyor mezbahalar kan kokuyor”, “Vegan ol 269’u özgürleştir’ sloganları attı.

”269”  rakamı İsrail’de çiftlikte doğan, büyüdüğünde kesim için mezbahalara gönderilecek hayvanları ifade ediyor.  Kulağına “269” damgası vurulan buzağının yaşam döngüsünün seyri daha doğumunda belirleniyor. Mezhabalarda kesim hayvanı olarak hayatı son bulacak.

Yürüyüş bitiminde kafeslerin önünde zincirlere bağlı halde duran,karanlık,soğuk yerlerde esir tutulan tüm buzağılar,koyunlar ve diğer hayvanları canlandıran aktivistlere, üzerinde 269 yazılı kızgın demir ile dağlama yapıldı.

Eşzamanlı olarak yapılan basın açıklamasında ise  şu ifadelere yer verildi:

‘Umuyoruz ki bugünkü dayanışma mesajımız, masum hayvanların sömürülmesine bir son vermek adına bir adım olur.

Ayrımcılıkların hiç birisi kabul etmiyoruz. Hepsi özellikle ön plana çıkartılıp o canlıya daha az önem atfetmek için bahane olarak kullanılan keyfi bir takım niteliklere dayanıyor.

Kan aynı kan,zulüm aynı zulüm acı aynı acı…Türcülükten,cinsiyetçilikten,ırkçılıktan arınmış bir dünya arayışındayız.

”269” İsrail’de çiftlikte doğan ve mezbaha duvarları arasında hayatına son verilecek olan buzağının kulağına takılan numara… Ölümün,insan zulmünün,utancın rakamı…Bu eziyet,cinayet ve barbarlığın ortadan kaldırılması, tüm 269’ların özgürleştirilmesi için dünya ile eş zamanlı olarak buluşup insan faşizmine karşı ses çıkarmak için hayvan özgürlüğü savunucuları olarak buradayız.

2 Ekim 2012’de, Dünya Çiftlik Hayvanları gününde, Tel-Aviv’in merkezinde bulunan Rabin Meydanı’nda hayvan hakları savunucuları, çiftliklerde sömürülen hayvanlarla birlik ve onlara yönelik empati eylemi gerçekleştirdi.

3 aktivist, dünyanın her yerindeki çiftliklerde masum hayvanlara yapılan bir uygulamayı gözler önüne serdi. Bu gösterinin amacı, herkesi toplumumuzdaki en çok sömürülen canlılarla empati kurmaya çağırmaktı.

Eylemciler çiftlik hayvanlarına yapıldığı gibi, kızgın demirle dağlandı. Eylemin ardından hastaneye götürüldüler ve 3. derece yanık teşhisi kondu. Vücutlarına dağlanan 269 numarası, İsrail’in süt işletmelerinden birinde karşılaştıkları bir buzağına verilen numaraydı. Ve şimdi bu dişi buzağı arkadaşlarımızın bedenlerinde ölümsüzleşiyor.”

Haber: Melis Bulu – Fotoğraflar: Ömer Acar

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.