Doğa MücadelesiManşet

Çıralı halkı plajina sahip çıkıyor

0

Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan Çıralı plajına yapılması planlanan otele karşı Çıralı halkı ayaklandı. Halk, sahili tel örgülerle çevirmek isteyen şirkete karşı nöbet tuttmaya başladı

Birinci dereceden SİT alanı sayılan Kemer’in Çıralı plajının 10 yıllığına otel işletmecisi Hüseyin Gedik’e kiralanması ve Gedik’in yeni bir otel çalışması başlatması üzerine halk ayaklandı. 10 dönümlük bölgeyi tel örgülerle çevirmek isteyen şirkete karşı yöre halkı nöbet tuttmaya başladı.

Projenin duyulmasının ardından eylemlerle seslerini duyurmak isteyen yöre halkı dün (13 Şubat) eylem yaptı. Gece ise bölgede çadır kurup tel örgü çekilmesini engellemek için nöbet tuttu.

Bölge Caretta Caretta’ların üreme alanı
Türleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Caretta Caretta’ların da Türkiye’de ki 20 üreme alanından bir olan bölgenin bu şekilde yok edilmesine karşı çıkan halk bu konuyla ilgili mücadele etmekte kararlı. Konuyla ilgili bilgi veren Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hediye Gündüz 50 ile 100 kişi arası bir gurubun geceli gündüzlü bir şekilde burada beklediğini söyleyerek eylemlerini bu proje iptal edilene kadar sürdüreceklerini belirtti.

Bölge nasıl satıldı
3’üncü Amatör Küme takımlarından Ormanspor’a antrenman yapması için 19 Aralık 2011’de Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun oluruyla tahsis edildi. Orman ve Su İşleri Antalya İl Müdürlüğü bünyesindeki Ormanspor Futbol Kulübü, bu alanı sponsor anlaşması karşılığında 10 yıllığına Çıralı’da otel işleten turizmci Hüseyin Gedik’e ’günübirlik’ alan olarak işletmek üzere kiraya verdi. Kiraya verilen alan mesire alanı olarak gösterilse de yöre halkının iddiasına göre bu bölgeyi kiralayan kişinin bölgeyi mesire alanı olarak kullanmıyor ve buraya kaçak otel yapmaya çalışıyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.