Türkiye

Ergenekon’da ‘Danıştay baskını’ dalgası

0

Danıştay saldırısıyla ilgili İstanbul ve Ankara’da çok sayıda adreste emniyet güçleri tarafından eş zamanlı arama yapıldı. Operasyon kapsamında çok sayıda kişi de gözaltına alındı.

Danıştay saldırısına ait güvenlik kamera kayıtlarının silindiğine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah operasyon düzenlendi. OYAK güvenlik şirketlerinin İstanbul ve Ankara şubelerinde arama yapılıyor. 9 kişi hakkında gözaltı kararı var. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nı, TÜBİTAK’ın ‘görüntüler silindi’ raporu harekete geçirdi.

TÜBİTAK 2010 yılında savcılığa gönderdiği raporda Danıştay saldırısına ait güvenlik kamera kayıtlarının silindiğini belirtmişti. Bu rapor üzerine soruşturma başlatan özel yetkili savcılık bu sabah düğmeye bastı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nce alınan karar gereği, OYAK güvenlik şirketlerinin İstanbul ve Ankara şubelerinde arama yapılıyor. Aramalara ilişkin 9 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor. OYAK Genel Müdürü Şerif Coşkun Ulusoy’un ofisi de arandı ancak Ulusoy hakkında gözaltı kararı bulunmuyor.

TÜBİTAK 2010 yılında savcılığa gönderdiği raporda Danıştay saldırısına ait güvenlik kamera kayıtlarının silindiğini belirtmişti. Bu rapor üzerine soruşturma başlatan özel yetkili savcılık adli emanete kaldırılan güvenlik kameralarına ait hard diskleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdi. Soruşturmayı yürüten özel yetkili savcı Muammer Akkaş , söz konusu hard disklerde herhangi bir silinme yapılıp yapılmadığının incelenmesini istedi. Söz konusu hard diskleri inceleyen emniyet, geçtiğimiz günlerde savcılığa raporunu ulaştırdı. Emniyet’in raporu da TÜBİTAK’ın raporuna benzer bir şekilde oldu. Raporda Danıştay binasındaki güvenlik kameralarının kayıt yaptığı hard disklerin bir bölümünün geri döndürülemez şekilde silindiğini belirtti. Emniyetin bu raporunun ardından operasyon için düğmeye basıldı. Özel yetkili savcı Süleyman Pehlivan tarafından başlatılan soruşturma şu anda savcı Muammer Akkaş tarafından yürütülüyor.

(Ajanslar)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.