Kadın

Kadına şiddete karşı uluslararası dayanışma

0

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğini yaptığı Ege Bölgesi Kadın Sığınmaevleri ve Danışma Merkezleri Çalıştayı, Egeli kadın örgütlerini Hollandalı uzmanlarla biraraya getirdi. “Hollanda-Türkiye Deneyim Paylaşımı” adı altında düzenlenen çalıştayın ana konusu, “Kadına şiddetin önlenmesi konusunda uluslararası işbirliği” olarak açıklandı.

Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki çalıştay, Hollanda’da kadın danışma ve sığınmaevi konusunda çalışan KADERA ile Ege Bölgesi’nde aynı konuda hizmet veren kurumların temsilcilerini buluşturdu. Çalıştaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kacaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu da katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Pelin Erda, bu çalışma kapsamında kadın danışma merkezi ve sığınmaevleri konusunda Hollandalı uzmanlarla karşılıklı tecrübe aktarımı ve işbirliği yapmayı hedeflediklerini ve çalıştayın sonunda bir sonuç bildirgesi yayınlayacaklarını belirtti.

Hollanda heyeti adına konuşan Elsbeth Engelsman da özellikle ev içindeki şiddeti ele aldıklarını, bununönlenmesi için uğraştıklarını ifade etti. “Kadın dostu” olarak bilinen İzmir’de bulunmaktan büyük onur duyduklarını belirten Engelsman, “Özellikle birbirimizden bir şeyler öğrendiğimiz ve deneyimlerimizi paylaştığımız için çok mutluyuz.” dedi.

(Haber Aktüel)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.