ManşetTürkiye

Fransa’yla “siyasi pazarlık”: Ya Cem Uzan, ya nükleer!

0

Mersin Akkuyu’da yapılmak istenen nükleer santral projesini ihale ve şartname olmadan kapalı kapılar arkasında yapılan bir anlaşmayla Rusya’ya veren, Sinop nükleer santrali için de nükleer felaketle boğuşan Japonya’yı hala ikna etmeye çalışan AKP hükümeti, bir başka nükleer santral projesi için şimdi de Fransa’yla “siyasi pazarlığa” başladı.

Bugün Yeni Şafak gazetesinde yayınlanan habere göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uzanlar’a ait Libananco şirketinin, el konulan Çukurova Elektrik (ÇEAŞ) ve Kepez Elektrik hisselerinde zarara uğradığı gerekçesiyle Türkiye hakkında açtığı davanın Türkiye lehine sonuçlanması üzerine Uzanlara ait elektrik şirketlerinin enerji sektöründe yer alamayacaklarını açıkladı. Enerji Bakanı Yıldız aynı açıklamada Fransa nükleer santral inşaatında yer almak istiyorsa siyasi sığınma verdiği Cem Uzan’ı iade etmesi gerektiğini de söyledi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Fransa’nın nükleer santral inşaatı konusunda istekli olduğunu, ama projelerin gerçekleşmesi için Fransa’nın Uzan konusunda tavrını gözden geçirmesi gerektiğini söyledi. Yıldız, “Bu projeler, bu tür ilişkilerden soyutlanamaz. Fransa bu konuda tavrını gözden geçirmeli” dedi.

Rusya’yla Akkuyu konusunda bütün uzmanlar tarafından Türkiye aleyhine olduğu değerlendirmesi yapılan bir uluslararası anlaşmayı nasıl imzaladığı hala anlaşılamayan hükümetin, halkın karşı çıkmasına rağmen yapmakta direttiği başka hangi nükleer santral ve diğer enerji yatırımlarını siyasi pazarlıklarla yürüttüğü merak konusu olmaya devam ediyor.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.