Türkiye

Somali yardımlarına “sadaka” nitelendirmesi

0

Partisinin bayramlaşma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin Somali yardımlarını “sadaka” olarak nitelendirdi.

Partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Bakan Eroğlu, Türkiye’nin her alanda lider olması yolunda adımların atıldığını söyledi.

Somali’deki insanlara dünyada ilk sahip çıkan ülkenin Türkiye olduğunu belirten Eroğlu, asırlardır Somali’yi sömüren ülkelerin bu açlık karşısında duyarsız kaldıklarını bildirdi.

Bakan Eroğlu, Somali’de büyük bir felaket olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

”Açlık ve susuzluk, büyük bir felaket var. Ama on yıllarca, asırlarca o Somali’yi sömüren, bütün kaynaklarını alıp götüren Avrupalılar, bu açlık karşısında hiç oralı olmadılar. Ama Allah’a çok şükür, ülkemiz, başbakanımızın liderliğinde Somali’ye yardıma koştu. Bütün dünyaya yardıma koşan ülkemiz, Somali’nin de yardımına koştu.”

Sadaka konusundaki, ”Az sadaka, çok belayı defeder” hadisi hatırlatan Bakan Eroğlu, Türkiye’nin Somali’yi yardımlarının da Türkiye’nin bir sadakası olduğunu ve ülke üzerindeki belaları defedeceğini vurguladı.

Bakan Eroğlu, ”Bu konuda bir ilim adamımızın tefsiri aynen şöyle; Somali’ye yapılan yardımlar Türkiye’nin bir sadakası. Dolayısıyla Somali’ye yardım, o insanların duasıyla ülkemizin üzerindeki belaları ve husumetleri inşallah kaldıracaktır diye ümit ediyoruz. Cenabı Allah’ın lütfunu bekliyoruz” diye konuştu.

Bakan Eroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’ndaki kabullerin ”Başkomutan” sıfatıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yapılmasının hatırlatılması üzerine ise ”Anayasamıza göre cumhurbaşkanımız başkomutandır. Başkomutanın orada olmasından doğal bir şey yoktur” dedi.

Bakan Eroğlu, daha sonra Afyonkarahisar ve ilçelerinden gelen partililerle bayramlaştı. (Ajanslar)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.