Türkiye

Bir gazeteciye daha hapis yolu

0

Güney Dergisi’nde yayımlanan bir öykü ve çizdiği karikatür nedeniyle hakkında dava açılan derginin yazıişleri müdürü Aziz Özer’e 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Güney Dergisi’nin 51. sayısında yayımlanan bir öykü ve karikatür nedeniyle hakkında örgüt propagandası yapma iddiasıyla dava açılan Aziz Özer’e 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Söz konusu davaya gerekçe “İnanılmaz bir direnişin üç günlük hikayesi” adlı bir öykü ile “Niyazi Şehit” başlıklı karikatür oldu.

Güney Dergisi’nin 53. sayısı da Ali Dağdeviren’in “Zindan (Kürt) Çocukları’nın Çocuk Hakları” başlıklı yazısı nedeniyle toplatılmıştı.

Mahkeme 31 Mart’ta görülen ilk duruşmada PKK propagandası yapıldığı gerekçesiyle Özer’e 1 yıl ceza verdi. Suçun basın yoluyla işlendiğini belirten mahkeme heyeti, cezayı bu nedenle yarısı oranında arttırarak 1 yıl 6 aya çıkardı. Ayrıca Özer, daha önce de benzeri suçlamalarla ceza aldığı için TCK’nin 62. maddesindeki indirimden de yararlanamadı.

Dergiden dayanışma çağrısı
Güney Dergisi, konuyla ilgili açıklamasında özgür basının devlet çıkarları için susturulmaya çalışıldığını belirterek halkların özgürlüğü ve kardeşliğinin üzerine gidildiğini ifade etti.

Dergiden yapılan açıklamada “Yıllardır dergimize verdikleri onlarca para, hapis ve kapatma/toplatma cezalarına rağmen susturamadıklarını kendileri de görmüşlerdir. Onun için bu cezalarının da boşuna olduğunu, gazetemizi susturamayacağını biliyorlardır” ifadeleri kullanıldı.

Ezilenlerin yanında taraflı yayın yapmayı sürdüreceklerini belirten Güney Dergisi, okurlarını ve basın özgürlüğünü savunanları dergiyle dayanışmaya çağırdı.

Sendika.Org

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.