ManşetTürkiye

Yine bir şafak baskını: Aramalar sürüyor

0

Polis, gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener, yazar Yalçın Küçük ve altı kişinin daha evinde arama yapıyor. Evi arananlar arasında Yurdakul, Bayraktar, Kılıç, İdil, Yıldız ve Kozinoğlu’nun adı da geçiyor. Gazeteci Mavioğlu, yaşananlarla ilgili “Sözün bittiği yerdeyiz” dedi.

Ergenekon soruşturması kapsamında gazetecilerin büro ve evlerinde arama uygulamalara sürüyor. Polis, gazeteci yazar Ahmet Şık, Milliyet ve Posta gazeteleri yazarı Nedim Şener, odatv.com sitesi yayın koordinatörü Doğan Yurdakul, odatv. com Ankara temsilcisi Mümtaz İdil, Odatv.com yazarları İlkin Bayaktar ve Sait Kılıç ile yazar Yalçın Küçük‘ün evlerinde arama yapıyor.

Evi arananlar arasında Ankara’dan gazeteci Müyesser Yıldız‘ ve eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu‘nun adı da geçiyor.

Mavioğlu: Sözün bittiği yer

Şık’ın evinin önünde bekleyen gazeteci Ertuğrul Mavioğlu, şüphelilere “Ergenekon örgütüne üye olmak” ve “kin ve düşmanlığa tahrik” gerekçelerinden işlem yapıldığını öğrendiklerini ifade etti.

Mavioğlu, Ahmet Şık’ın Nokta dergisinde çalışırken Ergenekon davasının başlatılmasına gerekçe oluşturan Özden Örnek günlüklerini gündeme getiren haberci olduğunu, Nedim Şener’inse Hrant Dink cinayetinin Ergenekon kapsamına alınmasını savunan bir gazeteci olduğunu ifade etti; “Herhalde, sözün bittiği yer demek dışında bir şey kalmadı” dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin de “Kimse bana Nedim Şener’in örgüt üyesi olduğu konusunda beni ikna edemez. Nedim, görüşlerini beğenmeyebilirsiniz ama her şeyden önce bir gazetecidir” diye konuştu; gazetecilerle dayanışma içinde olduğunu söyledi.

Daha önce de Odatv.com sitesine ait büro aranmış, site yetkilileri Soner Yalçın, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan üç gün gözaltında tutulduktan sonra tutuklanmıştı.

Gazeteci Ahmet Şık’ın Beyoğlu Gümüşsuyu’ndaki evinde sabah 7.00’de polis arama başlattı. Gazetecinin avukatlarının gözetiminde yaklaşık 10 polisin yaptığı arama, kitaplar, CD’ler ve fotoğraflar üzerinde yoğunlaşıyor.  Arama, gazetecinin editör olarak çalıştığı Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde yayın yapan habervesaire sitesine ait büroda da sürdü.

Bianet yazarı da olan gazeteci, daha önce gazeteci Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte “Ergenekon’u anlama kılavuzu” başlıklı bir kitap yazmıştı. İki gazeteci bu kitap nedeniyle yargılanıyorlar.

Şık, son 20-25 yılda emniyet teşkilatı içindeki “cemaat örgütlenmesi süreci” ile ilgili kitap hazırlıyordu.

OdaTV yöneticilerinin bilgisayarlarında ele geçirildiği öne sürülen bazı belgelerde adı geçen Şık, kendisiyle ilgili bir karalama ve yıpratma kampanyası başlatıldığını söylemişti.

Şık, bu kampanyanın, üzerinde çalıştığı ve yakında yayınlanacak yeni kitabının sanki “Ergenekon örgütü” tarafından yönlendiriliyormuş algısıyla itibarsızlaştırma amacı güttüğünü yazmıştı.

Uzun bir süredir telefonlarının dinlendiğini ve bu dinleme-izleme faaliyetinin kitap çalışmasıyla birlikte daha da sıkılaştığını düşünen Şık, kitabı hazırlarken gazete arşivlerinden, dava dosyalarından, dosyalardaki belgelerden yararlandığını ayrıca Emin Aslan, Sabri Uzun ve Hanefi Avcı gibi emniyet içinden isimlerle de görüştüğünü, kitap çalışması yapan bir gazeteci icin de bu görüşmelerin son derece normal olduğunu ifade ederek asıl sorulması gereken sorunun “000Kitap” adıyla kaydettiği kitap dokümanının nasıl olup da OdaTv’ye veya başka bir yere gittiği sorusu olduğunu söylüyordu.

Şık, emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek’in darbe günlüklerini 2007 yılında gündeme taşıyan haftalık Nokta dergisinde de çalışmıştı.

TEMREN KÜÇÜK’ÜN EVİNDE ARAMA
Yalçın Küçük’ün eski eşi olan avukat Temren Küçük’ün evinde de yapılan arama Ankara Barosu’nun yaptığı karşı çıkışla durduruldu. Yalçın Küçük’ün boşandığı eşinin evinin ve ofisinin olduğu dairedeki aramaya savcı eşlik etmeden devam edilmeyeceğini söyleyen Ankara Baro Başkanı Metin Feyziooğlu ayrıca arama belgesinde bazı hukuka aykırı durumlar olduğunu açıkladı.

Feyzioğlu, arama kararında somut fiil olmadığını bunun da hukuka aykırı olduğunu ifade etti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.