Spor

Efes Pilsen’e bir yıl süre

0

Alkollü içki firmalarının spor kulüplerinde kullanılamayacağına dair yönetmelik yürürlüğe girdi. Yönetmelik özellikle Efes pilsen basketbol takımını yakından ilgilendiriyor.

Spor kulüpleri ve takımların isim ve tanıtımlarında alkollü içki markalarını çağrıştıran isim, logo, amblem ve işaretler kullanılamayacak. Mevcut spor kulüpleri de, bu aykırılığı 1 yıl içerisinde giderecek.

Tütün ve Alkol Piyasası Kurumunun (TAPDK) Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan “Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışı ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliği” ile alkollü içkilerde reklam, sponsorluk ve promosyon uygulamaları, denetim ve yaptırımlar da yeniden düzenlendi.

Buna göre:
-Her çeşit alkollü içkinin televizyon, kablolu yayın, radyo ve kamu yayın araçlarıyla reklamının yapılması yasak olacak. Çocukları ve gençleri hedef alarak ve sportif faaliyetler ile bağlantı kurulmak suretiyle reklam yapılamayacak.

-Alkollü içki satışı, ambalajı, sunumu ve tanıtımlarında, din, ırk, bayrak, siyasi parti, teşekkül, dernek ve vakıflar ile spor kulüpleri ve takımlarının amblem, flama, sembol ve diğer alametleri ile spor içerikli ifade, şekil ve semboller kullanılamayacak.

-Alkollü içki markaları ile spor içerikli her türlü faaliyet, hizmet ve organizasyonlar ve şirket şeklindeki yapılanmalar da dahil olmak üzere, spor kulüpleri ile takımlarının isim ve tanıtımlarında alkollü içki markalarını çağrıştıran isim, logo, amblem ve işaretler kullanılamayacak.

Yönetmeliğe eklenen bir geçici madde ile bu hususlara ilişkin aykırılıklar, bugünden itibaren 1 yıl içerisinde giderilecek. (aa)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.