LGBTİ+Manşet

Hormonlu domatesler sahiplerini buldu: Siyasette ödül 3. kez “Ak Gezen” Erdoğan’ın

0

Hormonlu Domates’ler Şişli Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenen görkemli gecede sahiplerini buldu. Siyaset kategorisinde domates bu yıl 3. kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gitti.

23. İstanbul LGBTİ Onur Haftası kapsamında homofobik ve transfobiklerin korkulu rüyası Hormonlu Domates Ödül Töreni Şişli Kent Kültür Merkezi’nde yapıldı. Yoğun katılımın olduğu törende, hormonlu domatesler halk oylarıyla belirlenen sahiplerine gitti; “Bu son olsun” denildi.

11

Adını, Erman Toroğlu’nun “Hormonlu domates yemeyin homoseksüel olursunuz” açıklamasından alan ve ilk kez 2005’’te verilen Hormonlu Domates ödüllerinin amacı kamusal alanda LGBTT ( (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) bireyler hakkında homofobik-transfobik sözler sarf eden ve/veya uygulamalarda bulunan kişi ve kurumları teşhir etmek.

Törenin sunuculuğunu trans aktivist Şevval Kılıç yaptı. Ona yine trans aktivistler Emre Özdemir ve Arya Uluateşe eşlik etti. “Makam, mevki, taç gelip geçer örgütlülük baki kalır” diye töreni açan Kılıç ekledi: “Ünlü gök bilimci ve astrolog Michel Foucault’nun da dediği gibi normal bir insan kurgusudur. Bizim bu seneki temamızı normalleşmek olarak algıladılar ancak biz normali reddediyoruz!”

Bütün kategorilerde ödüller dağıtıldıktan sonra geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren, öldürülen ya da intihar eden LGBTİ’lerin isimleri tek tek anıldı. Şevval Kılıç, “Gullümü sevsek de hayat gullümden, eğlenceden ibaret değil. Ölenleri anıyoruz ve hayatta kalanlara daha sıkı sarılıyoruz. Güneşli günleri hep beraber göreceğiz” dedi.

Ödül töreni Kafası Karışık Kontrtenor konseriyle sonlandı.

Siyaset Hormonlusu 3. kez: Recep Tayyip Erdoğan

10

Gecenin en heyecanla beklenen ödülü Siyaset Hormonlu Domates’i Game of Thrones müzikleri eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verildi. HDP Eskişehir Milletvekili Adayı LGBTİ aktivisti Barış Sulu’yu kastederek, “Biz eşcinsel aday göstermeyiz” diyen Erdoğan, 3. Hormonlu Domates ödülünü alarak bir rekora imza attı.

Ödülü sunan SPoD LGBTİ aktivisti Deniz Şapka, LGBTİ Dostu Yerel Yönetimler Protokol Metni’ni imzalayan ve çalışmalar yürüten Şişli, Beşiktaş, Kadıköy ve Mersin Akdeniz Belediyeleri’ne; Onur Haftası dolayısıyla logolarını gökkuşağı yapan Ataşehir ve Edremit Belediyeleri’ne teşekkür etti.

Erdoğan adına ise ödülü LGBTİ aktivisti Rosida aldı. Erdoğan’ın Hormonlu Domates’ine kendisine kargoyla yollayacağını, kabul etmezse de sarayının bahçesine atacağını söyledi.

Spor Hormonlusu: Fenerbahçe Spor Kulübü

Queer Tango gösterisinin ardından verilen spor ödülü oyuncusu Angel McCoughtry’i cinsel yöneliminden ötürü tehdit eden Fenerbahçe Spor Kulübü’ne gitti. Fenerbahçe adına ödülü, Trans Onur Haftası “İbneler, Dönmelere Karşı” maçında 4 gol atan LGBTİ Onur Haftası Komitesi’nden Kağan Şentürk aldı.

Diğer Ödüller:

Sansür kategosrisinde ödül, Boston Eşcinsel Erkek Korosu’nun konserini iptal eden Zorlu Center’a gitti.

Kurum kategorisinde Hormonlu Domates ödülü önce “müsait” açıklamasıyla gündeme gelen, hemen ardından oğlan kelimesini “cinsel bakımdan erkeklerin zevkine hizmet eden sapık erkek” olarak tanımladığı açığa çıkan Türk Dil Kurumu (TDK) aldı.

Medya kategorisinde ödül, kendisine “alkolik, eski solcu” diyen İlber Ortaylı’ya “Ben onu hep hanımefendi sanatçı olarak bilirdim, cadaloz bir mahalle karısı düzeyine inmiş. Ayıp olmuyor mu kız abla?” diyen Engin Ardıç’a verildi.

Yayıncılık kategorisinde ödül “Kızları Kız Gibi, Erkekleri Erkek Gibi Yetiştirmek” kitabının yazarı Hormonlu Domates Psikolog Banu Yaşar’a gitti.

Eğitim kategorisinde ödül, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin konserinin iptal etmesinin ardından yeni mekân arayışına giren Boston Eşcinsel Erkek Korosu’na kapılarını açan Boğaziçi Üniversitesi’ni hedef gösteren Medeniyet Üniversitesi Rektörü İhsan Karaman’a verildi.

Eğlence kategorisinde ödül, İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki (İTÜ) Lady Gaga konserine katılan LGBTİ’leri sosyal medyadan hedef gösteren Niran Ünsal’a gitti.

Beynelmilel kategorisinde ödül, Nijeryalı eşcinsel mülteci O.’yu tutuklayan ve ülkesinde 14 yıl hapis yatma ihtimali olmasına rağmen “Nijerya’da eşcinsel olduğunu gizleyebilirsin” diyen İsviçre’ye gitti.

 

(Kaos GL, IMC TV)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.