Doğa MücadelesiManşet

Gerze kazandı, Yaykıl kazandı: Termik Santral projesi iptal

0

Sinop’un Gerze ilçesinin Yaykıl köyünde altı yıl önce Anadolu Grubu’nun kurmak istediği termik santrale karşı başlayan direniş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ÇED sürecinin durdurulduğuna dair yaptığı açıklama ile resmen sona erdi.

3 yeşil gerze platformu

Bakanlığa bağlı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, ormanlık alan üzerine kurulması planlandığı gerekçesiyle reddedilen ve iki defa iade edilen projenin ÇED sürecini 23 Şubat tarihinde sonlandırdı ve karar Gerze Belediyesine de tebliğ edildi. Termik santral karşıtı mücadelenin resmen kazanıldığı ilanı Gerze ve Yaykıl’da belediyenin hoparlörlerinden halk ile de paylaşıldı.

Yeşil Gerze Çevre Platformu (YEGEP), yaptığı yazılı açıklamada Gerze ve Yaykıl mücadelesine destek verenlere teşekkür etti.

2yeşil gerze platformu

“Teşekkürler! Gerze halkını ve Yaykıl köylüsünü yalnız bırakmayanlara!
Termik santrale karşı başlattığımız mücadelemiz de baş ilkelerimizden birisi yerelden-yerinde-doğrudan-demokratik
ve hukuki mücadele idi.
Hepimizin emeğine, yüreğine sağlık” ifadeleri ile başlayan yazılı açıklamada bu altı yıllık mücadele süreci aktarılırken emek veren, destek olan herkese de teşekkür ediliyor.

YEGEP’in basın açıklamasının mücadelenin ülke ve dünya genelinde yılmaksızın devam ettiği “YEGEP’liler olarak Gerze ilçesinin Yaykıl köylüsünün mücadelesinin ülke genelinde duyulmasında, yayılmasında, bilinmesinde ilkeli bir şekilde ön ayak olduk. Bugünden sonra da bu mücadelenin tarihsel süreç içerisinde yerini aldığını bilmenin gururu ve mutluluğunu tüm mücadele edenlerle paylaşmaya hazırız.

Termik santrale hayır diyen binlerce kararlı, onurlu, yaşam mücadelesi için birleşen çok ses, tek yürek olmuş Yaykıl köylüsünün, Gerze halkının isyanı ve direnişi tüm dünyaya örnek olsun!” sözleri ile de vurgulanıyor.

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.