KadınManşet

Çocuk Gelin davasında 3 sanığa 18 yıl 4 ay hapis

0

12 yaşında evlendirilip 14 yaşında evinde ölü bulunan Kader Erten davasında, kocası 10 yıl 8 ay, babası ve kayınpederi ise 4’er yıl 2’şer ay hapis cezasına çarptırıldı. Erten’in ölümüyle ilgili suç duyurusu ise yanıtsız kaldı.

Siirt’in Pervari ilçesinde 12 yaşında evlendirilen Kader Erten (14), 12 Ocak 2014’te evinde silahla vurulmuş olarak ölü bulunmuş, o sırada askerde olan dini nikahlı kocası M.A.’nın ailesi, Kader Erten’in intihar ettiğini öne sürmüştü.

2 Kader Erten...

Erten’in erken yaşta zorla evlendirilmesine ilişkin davada Kader Erten’in anne babası, evlendirildiği M.A. (22) ve M.A.’nın annesi S.S. (39) ile babası T.A. (71) “nitelikli cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak” suçlarından yargılanıyordu.

Bianet’den Çiçek Tahaoğlu’nun haberine göre erken evlilikle ilgili dava dün sonuçlanırken, bölge barolarının Kadın Hakları Komisyonu üyeleri tarafından Kader Erten’in ölümünün soruşturulması için yaptığı suç duyurusu ise yanıtsız kaldı.

Siirt Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve Çocuk Hakları Komisyonlarının başkanı avukat Servet Danış, suç duyurusuna ilişkin savcılıktan hiçbir geri dönüş almadıklarını, erken evlilikle ilgili davanın gerekçeli kararını gördükten sonra gerekli işlemleri yapacaklarını söyledi. “Pervari Savcılığının dosyayla ilgili ne yaptığını bilmiyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’nden avukat Hülya Yazar Günay da Kader Erten’in ölümüyle ilgili soruşturma dosyasının Pervari Savcılığında açık bir şekilde beklediğini ve erken evlilik ile ilgili davadaki kararı temyiz edeceklerini söyledi.

(Bianet)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.