LGBTİ+Manşet

Mısır’da “ahlâksızlık” ile suçlanan erkeklerin karar duruşması ertelendi

0

Kahire’de eşcinsel nikâh videosunun ardından tutuklanan 7 erkeğin karar duruşması 11 Ekim’de görülecek.

16 gauntlet_egypt_gayAhlâksızlık” ve “uygunsuz görüntülerin yayınlanması” ile suçlanan erkeklerin tutukluluk süresi 9 Eylül’de görülen ilk duruşmanın ardından 15 gün uzatılmıştı. Erkeklerin serbest bırakılmasına ilişkin 14 Eylül’de yapılan itiraz reddedilmiş, geçtiğimiz Cumartesi günü ise tutuklular mahkeme önüne çıkarılmıştı.

Kaos GL’den Ömer Akpınar’ın haberine göre Mısır’daki Bedayaa adlı LGBT örgütünden kaosGL.org’a konuşan Maha Youssef, avukatların davayla ilgilenmesi üzerine erkeklere uygulanan işkencenin sona erdiğini anlattı. Youssef, geçtiğimiz hafta tutuklanan bir trans kadının cezaevinin hangi bölümünde kalacağı konusunun da medyada LGBT’leri aşağılama unsuru olarak kullanıldığına dikkat çekti.

Ülkede kabul edilen yeni bir yasa, insan hakları alanında çalışanları “ulusal çıkarlara zarar vermek” suçlamasıyla karşı karşıya bırakacak. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin 21 Eylül’de onayladığı yasa, uluslararası fon alan sivil toplum kuruluşlarının “ulusal birlik ve bütünlüğü tehdit ettikleri” gerekçesiyle kapatılmasının önünü açacak. Sivil toplum kuruluşlarının Kasım ayına kadar yasaya uyum gösterdiklerini ibraz etmeleri gerekiyor.

Youssef, sivil toplum çalışanlarının Kasım ayında mücadelelerinin sona ereceğini söylediğini aktarıyor. “Herkes ülkeyi terk etmeye çalışıyor. Benim partnerim de artık İstanbul’da.”

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.