Köşe Yazıları

Yetmez Ama Öfkeliyim, Yetmez Ama Üzgünüm

0

12 Eylül 1980 günü birgün önce Ankara’ya gelen küçük bir kız çocuğu idim. 12 yaşında. Doktor kontrolleri geç vakite dek sürdüğü için Aksaray’a otobüs bulamamış bir gün sonraya yani 12 eylül pazar sabahına bilet almıştık. Ertesi gün otelden çıkıp taksiye bineceğimiz zaman , bana o an için ucube gibi görünen tankları , askerleri görmüş ve o gün evimize gidememiştik. Otobüs seferleri iptal edilmişti. Kafamdaki tek görüntü sisli bir Ankarada tuhaf araçlar olarak kaldı hep. Hiç sevmedim , sonrasında zaten ortanca ağbim yıllarca bizden uzak yaşayacaktı. Sevemedim 12 eylülleri.

12 Eylül 2010 sabahı kızımla başbaşa çıktığımız tatilden döndükten sonra, sabahın ilk saatlerinde 8.15 gibi oy kullanmaya gittik. Sandık başkanı bunca yıllık sol geleneğinden asla şüphe duymadığım Ahmet Ağabeyimdi. Gönül rahatlığı ile oy kullandık. Ama ilgimi çeken detay türbanlı bir çok insanın bizden daha erken orada olması idi. Bu bile sonucu gösteriyordu açıkcası. İşlerini ciddiye almışlar ve EVET demek için gelmişlerdi.

Akşam kızımla yemeklik birşeyler almak için sokağa çıktığımızda , tekrar Ahmet Ağbi ile karşılatık. Sonuç nedir kendisine en azından bizim mahallede, 154-95 gibi evetler önde idi ama biz Aksaray’da daha açık ara EVET beklediğimizden sonuçtan umutlandık. Oysaki yanıldığımızı birkaç sat sonra anladık. Aksaray’da sonuç %77.4 idi. Çok şaşırmadık bu sonuça zira AKP nin birinci olduğu bir kenttir Aksaray ama günlerde meydan da yapılan HAYIR çalışmaları, Kılıçdaroğ’lu’nu dolduran kitle neredeydi merak ettik, ettik işte.

Sonuçlar açıklanmaya başladığında Tunceli’ye ne kadar sevindiysek Hakkari ve İstanbul’da o kadar gerdi beni. Hakkari’de %94 oy oranı düşünülmesi gereken bir oy oranıdır. İstanbul’da Yetmez AMA EVET diyen arkadaşların kararları etkili olmuştur kısmen de olsa ama BOYKOT İstanbulda istenen oranlara ulaşamamıştır. İstanbul’a bir HAYIR yakışırdı demekten kendimi hala alamıyorum. Zira aydını bol bir kitleden bir sonuç ürkütürücüdür.

Zonguldak. Kocaeli gibi kentlerde ki bir zamanlar solcu kentlerdi bu kadar ciddi dönüşüm takdire şayandır.Eğitim seviyesinin düşük olduğu yerler kadar, MHP kendi kalesi olabilecek OSMANİYe de EVET demesi, MHP tabanlarının Sayın Bahçeli ile aynı düşünmediğini göstermektedir. MHP bugün kanımca en ciddi çatlağı veren tabandır.

BDP boykot kararında istediği sonucu alamamıştır ama PKK bayrağı ile yaptıkları açıklamalar, barış anlayışına benim açımdan uymamaktadır. Zira ben de köken itibarı ile Yörük ve Ermeni bağlamlı olduğumdan bu yaklaşımlar bana dünden bugüne faşizanca gelmiştir. BDP Ya da Yetmez Ama EVET diyenler, BOYKOT diyenler bugün itibarıyla, umarım kendilerinin yaptıklarının sonuca EVET olarak yansıdığının farkındadır. Solcu kesim , bu referandum sonrası ciddi bir biçimde ayrışma yaşamışdır ki, pirinçlerle, pirinç içinde pirinç gibi görünen taşların ayrışması açısından Hayırlı olmuşdur.  Bu yeni değişimle, yargı tam da istendiği gibi hükümet tarafından kontrol edilebilecektir. Kenan EVREN ise intihar edermi bilinmez, ama ben HAYIR oyu kullanmış biri olarak, Yetmez Ama Öfkeliyim, Yetmez ama Üzgünüm ve dünden daha çok çalışacağım biliyorum. İnadına AŞK İnadına Mücadelemiz Diyerek.Hala Başka bir Dünya Mümkün ve aşıl şimdi başlıyor işimiz.

You may also like

Comments

Comments are closed.