Türkiye’yi kadınlar yönetse nasıl olurdu?

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan siteye giren kadınlar, kendilerinin seçilmiş veya atanmış yöneticiler olmaları durumunda Türkiye'yi nasıl yöneteceklerini bir cümleyle paylaşıyor.

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, kadın liderliğinde bir ülkenin nasıl olacağını ortaya koymak amacıyla Ülkemi Ben Yönetsem adıyla bir web sitesi geliştirdi.

Siteye giren kadınlar, kendilerinin seçilmiş veya atanmış yöneticiler olmaları durumunda Türkiye’yi nasıl yöneteceklerini bir cümleyle paylaşıyor.

Proje; Türkiye’de ve dünyada ülkeleri kadınların yönetmeleri halinde neler yapabileceklerini ve kadın liderliğinin Türkiye ve dünyayı nasıl yaşanılır bir yer haline getirebileceklerini göstermeyi amaçlıyor.

‘Sadece 25 devlet başkanı kadın’

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Gülseren Onanç, pandemi döneminde kadınların yönettiği ülkelerin süreç yönetiminde başarılı olmalarının kendilerine ilham verdiğini belirtti. Onanç, şu açıklamada bulundu:

Dünyada sadece 25 ülkede hükümet ya da devlet başkanı kadın. Oysa kadın politikacılar pandemi sürecini başarıyla yönettiler ve örnek bir liderlik sergilediler. Biz kadın liderliğinin eşit olarak politikada ve karar mekanizmalarında var olduğu bir ülkenin ve dünyanın daha yaşanılır olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla #ÜlkemiBenYönetsem web sitesini geliştirdik.

Kadınların kendilerini, ülkesini yöneten seçilmiş veya atanmış bir kadın olarak görmesini ve Türkiye’yi nasıl yöneteceklerini bir cümleyle paylaşmalarını istiyoruz. Karar mekanizmalarında seçilmiş veya atanmış olmaları durumunda; ne karar alırlardı? Neyi değiştirirlerdi? Nasıl davranırlardı? Eğer kadınlar ülkelerini yönetseydi Türkiye ve dünya nasıl bir yer olurdu? Kadınların katılımıyla ortaya çıkacak tabloyu herkese göstermek istiyoruz. Biz çok güzel olacağına inanıyoruz.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

[COP29] BM Genel Sekreteri: İklim yıkımında ‘ustalık sınıfı’ndayız

Bakü'deki iklim zirvesinin ikinci gününe BM Genel Sekreteri Guterres'in ve kırılgan ülke temsilcilerinin adaletli bir iklim anlaşması ve finansmanı çağrısı damgasını vurdu.

Bakü’deki COP29, Greta Thunberg’in de katılımıyla Tiflis’te protesto edildi

BM İklim Zirvesi'nin petrol ve gaz zengini, otoriter Azerbaycan'da yapılmasına karşı komşu Gürcistan'da düzenlenen eyleme, bu ülkede bulunan Greta Thunberg de katıldı.

Akbelen’i savunurken ‘orman işgaliyle’ yargılanan köylüler beraat etti

Akbelen Ormanı'nı linyit madeni için katleden Limak Holding'e karşı ağaçları savunan İkizköylü Necla Işık ve Ahmet Tatar, yargılandıkları 'ormanı işgal etmek' davasından beraat etti.

Eğitimciler Başkent’te buluşuyor: Eleştirel Pedagoji Kongresi 29 Kasım’da

Eğitimin toplumsal dönüşümdeki rolünü merkeze alan Eleştirel Pedagoji Kongresi'nde dünyaca ünlü eğitim uzmanları konuşmacı olarak yer alacak.

[COP29] Türkiye iklim yol haritasını paylaştı: Kömürden çıkış yine yok

Türkiye'nin BM 'ye ilettiği '2053 Uzun Vadeli İklim Stratejisi" belgesi nde yenilenebilir enerji ve nükleer enerjiye vurgu yapılırken, kömürden çıkışa yine yer verilmiyor.

EN ÇOK OKUNANLAR