Akbelen DirenişiEkolojiManşet

Şirketler için ağaçların kesildiği Akbelen’e beton döküldü

0

Limak, IC-İçtaş iştiraki YK Enerji’nin termik santrali için ağaçların kesildiği Akbelen’de artık beton mixerleri dolaşıyor. Bugün ise Akbelen Ormanı‘na beton döküldü. Öte yandan direnişçiler için olağanüstü güvenlik önlemleri alınırken, plakasız araçların alana giriş çıkışının sağlandığı bildirildi.

Alandaki direnişçilerden Bahadır Altan, beton dökülen alanı paylaşarak jandarmanın orman alanına beton döktüğünü aktardı. Jandarmalarla korunan ağaç kesimine karşı çıkan aktivistlerin ise bir aydır GBT’siz alana girmesine izin verilmiyor. Bugüne kadar kimi zaman seyyar tuvaletlerin alana sokulmasına izin verilmedi, kimi zamanda su tankeri jandarmalar tarafından alana alınmadı.

‣Akbelen nöbetçilerinin barışçıl protestosu zaferle sonuçlandı: Suya erişim sağlandı
Akbelen’dekilere tuvalet ablukası, destekçilere soruşturma
Akbelen’deki direnişçilere bir de trafik cezasıyla gözdağı

İkizköylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal ise durumu şu sözlerle değerlendirdi:

“Muğla İdare Mahkemesi ve Milas savcılarından sonra Jandarmadan da ayrımcılık yasağı ihlali ve şirkete tanınan imtiyazlar had safhada.”

Direnişçiye ışık hızında ceza: İşkenceyi soruşturmak yerine erişim engeli
Rapor: Kimsenin işsiz kalmadığı bir ‘kömürden çıkış’ mümkün 
Akbelen keyfi uygulamalar, ekokırım ve işkenceyle abluka altında: Sizi çağırıyor

Plakasız araçların geçişine izin

Öte yandan jandarma son bir aydır Akbelen’e gelen otobüs, minibüs ve belediye araçlarına ceza yazarken günlerdir alana plakasız araçların Milas-Ören karayolundan ve köy yollarından geçişleri sağlanıyor. Ancak Akbelen’e direniş için gelen vatandaşlara hala trafik cezaları kesiliyor. İkizköylüler bu durumu şöyle değerlendiriyor:

“Plakasız araçların vızır vızır dolaşması ise içeride çalışanların Orman Müdürlüğü değil, LİMAK şirketi olduğunun saklanması çabası gibi gözüküyor. Bize içeride Orman Müdürlüğünün ve taşeron şirketinin çalıştığı söyleniyor. Ancak içeriye giren araçlar plakasız giriyor.”

Akbelen’deki ağaçları kesen şirket patronları ve vali hakkında şikayet
Akbelen için geç değil, ağaç kesilse de orman yaşıyor
Jandarma ablukası yetmedi: Akbelen’de suç mahalli tel örgülerle korunacak

You may also like

Comments

Comments are closed.