Köşe Yazıları

Sapla Samanı Birbirine Karıştırmak

0

Dilaver Demirağ son yazısında sosyalistlere çatıyor yine. Hızını alamayıp eko-sosyalistlere de veryansın ediyor. Kapitalistler tıkanmış olabilir ama elbette bunu karşısında alternatifler yaratılabilecek durumda değilken Kopenhag’ın çözüm olmadığını söylemeyi doğru bulmuyor hazret!

Sosyalistleri hafife almayı gerektiren bir hareketlilik yaratmadıkça eleştiri dozajını iyi ayarlama gerekliliği etik bir kuraldır..

http://yesilgazete.org/2009/11/17/kurban-mi-suc-ortagi-mi/

Dilaver Demirağ’ın, “Kurban Mı Suç Ortağı Mı?- SOSYALİSTLER VE İKLİM DEĞİŞİMİ (1) başlıklı yazısından söz ediyorum.

Birincisi “biz” derken Dilaver’in kastettiği biz Yeşil Gazete midir Yeşiller midir? Kendi görüşlerini genelin görüşleriymiş gibi göstermek etik değil.

İkincisi, sosyalistlerle eko-sosyalistleri aynı ve eşdeğer gösterme çabası da ne oluyor ki?

Üçüncüsü, iklim değişikliği gerçek Kopenhag yalan ama neden aslında iklim değişikliği konusunu dünya liderleri! çözmek için uğraşmıyor da ondan!..
Kopenhag, Kyoto’da girilen karbon piyasasının yeniden paylaşımını ve iklim değişiminin piyasaya entegre edilmesini sistematize eden bir durumdadır.

Kopenhag da çözüm bulunabileceği bakışı gerçekçi değil ve yeşil politika Kopenhag’a endeksli hale getirilemez.

Dördüncüsü, kapitalizmin tek karşıt haline geldiği günümüzde, sosyalizmin olası bir alternatif yaratma çabasına burun kıvırmak yeşillere düşmez! Tabii olarak Dilaver yeşil bir bakış ürettiğini iddia ettiği için bunu kavramak zorunda.

Beşincisi, Dünya’da biz yeşiller, kapitalizme alternatif olmayı başaramadık bunu itiraf edelim. Sosyalizmin ölüsü bile bize kapitalizm karşısında beş çeker.
Tek ileri tutar yanımız antiendüstriyalizm ve ilerlemeciliğin sorgulanmasıdır ki evrensel komünizmle bu yeşil düşünce birlikte alınmadığı sürece bir hiç haline gelir. Bunu da unutmamak gerek.

You may also like

Comments

Comments are closed.