Mersin Barış Akademisyenleri’nden dayanışma çağrısı: Barış talebi yargılanamaz!

Mersin Barış Akademisyenleri, Mersin Üniversitesi’nden Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyenler; Yrd. Doç. Hakan Mertcan, Ar. Gör. Esin Gülsen, Yrd. Doç. Dr. Selim Çakmaklı ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şener haklarında açılan davanın yarın görülecek karar duruşması için dayanışma çağrısı yaptı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Barış Bildirisi’ne imza atan Mertcan, Gülsen, Çakmaklı ve Şener hakkında sosyal medya paylaşımlarından dava açmış, 2.5 yıldan 17.5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istemişti.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yarın (8 Haziran) 11:30’da görülecek davada, dört akademisyen “terör örgütü propagandası yapmak”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlamalarıyla yargılanıyor.

Mersin Barış Akademisyenleri tarafından duruşma öncesi yapılan dayanışma çağrısı metni şu şekilde:

“11 Ocak 2016 tarihini takip eden süreçte 14 akademisyen sözleşmeleri yenilenmeyerek işsiz bırakıldı. 3 akademisyen de baskılar karşısında istifa etmek zorunda bırakıldı. Fakat bunlarla da yetinilmedi ve 29 Nisan 2017 tarihli ve 689 no’lu KHK ile Mersin Üniversitesi’nde tümü ilk imzacı grubunda olan 21 akademisyen kamu görevinden men edildi ve pasaportlarına el konuldu.

Ayrıca Mersin Üniversitesi rektörlüğü tüm imzacılar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu ve imzacılarından dördü hakkında, tamamen ifade hürriyeti kapsamında yer alan facebook paylaşımlarından dolayı Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı çeşitli suçlardan soruşturma ve davalar açtı.

Tüm demokratik kamuoyunu Mersin Üniversitesi imzacısı bu dört arkadaşımız ile dayanışmaya, 8 Haziran’da Mersin Adliyesi’nde çağırıyoruz.”

 

(Bianet)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ordulular kazandı: Yaylalarda maden sondajının yürütmesi durduruldu

Ordu'nun Korgan ve Perşembe yaylalarında maden sondajına karşı mücadele eden halk kazandı, İdare Mahkemesi 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi.

Kağıt mendiller ve tuvalet kağıtları binlerce kilometre uzaktaki yangınları nasıl körüklüyor?

Portekizli doğa koruyucuları, ülkeye Avustralya'dan getirilen ve 2 milyon dönümlük alana yayılan okaliptus plantasyonlarının orman yangınlarının yayılmasında etkili olduğu görüşünde.

Gazze’de yaşanan ekokırım geri döndürülemez boyutlara ulaştı

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de tarım alanlarının yüzde 70'i tahrip edildi, su kaynakları kirlendi, kent çöplüğe döndü.

Körfez havzasını zehirleyen Dilovası’na bir beton santrali inşaatı daha

Türkiye'nin en kirli bölgelerinden Dilovası'ndaki Çerkeşli Köyü'nün su havzasına yapılmak istenen beton santrali, vatandaşlar ve AKP-MHP hariç tüm parti temsilcilerince protesto edildi.

Kardeşimi kim öldürdü?

Ne Reşit Kibar cinayeti ne Narin Güran cinayeti ne de Ayşenur Ezgi Eygi cinayeti münferit ve tesadüf cinayetler değil. Hepsinin tetikçisi aynı.

EN ÇOK OKUNANLAR