ManşetEğitimTürkiye

Melih Bulu ‘polis girmesine izin vermedim’ demişti: Okulda öğrenciden çok polis var

0
Fotoğraf: Boğaziçi Kadın Dayanışması

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanan Melih Bulu‘ya yönelik öğrencilerin bugün için yaptığı eylem çağrısının ardından okul polis kuşatması altına alındı.

Melih Bulu dün katıldığı canlı yayın programında okuldaki ilk gününde kampüs içerisine polisi davet etmesine yönelik tepkilere ilişkin “Kampüse polis davet edilmedi. Polis kampüsün önünde herhangi bir şekilde öğrenci olmayanların girişini durdurmak amacıyla yer aldı” yanıtını vermişti.

Ancak görüntüler üniversitenin Kuzey Kampüs ile Güney Kampüs arasındaki yolunun tamamen polis barikatlarıyla çevrili olduğunu ve polisin okul içerisinde de konuşlandığını gösteriyor.

Fotoğraf: Boğaziçi Kadın Dayanışması

Valilikten eylem yasağı

Öğrenciler kayyım rektörü protesto etmek ve 5 Ocak ve 6 Ocak tarihlerinde sabah baskınlarıyla gözaltına alınan 31 öğrencinin serbest bırakılmasını talep etmek için 14.00’da Güney Kampüs kapısı önünde düzenlenecek protestoya çağrıda bulunmuştu.

Öğrencilerin toplanma çağrılarını engellemek isteyen İstanbul Valiliği ise Beşiktaş ve Sarıyer‘de gösteri ve yürüyüşün yasaklandığını açıklamıştı.

Neler yaşandı?

4 Ocak Pazartesi günü bir araya gelen öğrenciler, kurum dışından okula rektör atanmasını protesto etmişlerdi. Basın açıklaması okuyan grup, Kuzey Kampüs’e yürümüş ve burada bir forum gerçekleştirmişti.

Sonrasında sayısı bini bulan kitle Güney Kampüs’e ilerleyerek Rektörlük binasına yürümek istemiş, polis engeliyle karşılaşmıştı. Okula girişleri engellenen öğrenciler ile polis arasında kavga çıkmış, polis biber gazı ve TOMA ile müdahale etmişti.

5 Ocak Salı günü ise protestoya katılan 17 öğrenci sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. İçileri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, yaptığı açıklamada gözaltına alınan 17 kişiden 15’inin öğrenci olmadığını iddia etti. Çataklı öğrencilerden bazılarının ise MLKP ile bağlantılı olduğunu tespit ettiklerini öne sürdü.

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyım rektörü protesto ettikleri için gözaltına alınan öğrenciler hakkında bilgi veren Avukat Çağan Yazıcı ise öğrencilerin evlerine kapı kırılarak girildiğini, uzun namlulu silahlarla yere yatırılarak ve darp edilerek gözaltına alındıklarını söyledi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.