ManşetEğitimTürkiye

Kayyım rektör Melih Bulu canlı yayına katıldı: Yok canım, niye istifa edeyim?

0

Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak olarak atanan AKP Milletvekili aday adayı Melih Bulu canlı yayında kendisine yöneltilen soruları yayınladı.

Habertürk’te canlı yayın programında Veyis Ateş’in konuğu olan Bulu, “İstifa etmeyi düşündünüz mü?” sorusuna, “Yok canım, niye istifa edeyim.  Zaman içinde biz birbirimizi tanıyınca ne kadar verimli çalışacağımızı göreceğiz” karşılığını verdi.

‘Seçimle rektör belirlenmesi mantıklı değil’

Atanma sürecini anlatan Bulu, “Benim durumumda bildiğim kadarıyla dokuz aday başvurdu. Daha sonra mülakata davet ediliyorsunuz. Bir mülakata alındık. O komisyondaki mülakatta sizi Boğaziçi Üniversitesi’nin özelliklerine uygun sorular soruluyor. En son Cumhurbaşkanı tarafından karar veriliyor” ifadelerini kullandı.

Bir kurumu yönetecek kişinin seçimle gelmesinin pek kullanılan bir yöntem olmadığını iddia eden  Melih Bulu, “Verimli bir yöntem değil. Demokrasi iktidarın seçiminde çok verimli bir yöntem ama siz oy vererek bir rektörü ya da bir şirketin genel müdürünü seçemezsiniz” dedi.

‘Ben de Boğaziçiliyim’

Kendisinin kurum dışından atanmasına yönelik tepkilere yanıt veren Bulu, “Benden önce de Boğaziçi dışından bir rektör atandı, İTÜ’den. Daha da önemlisi ben bir Boğaziçiliyim. Aynı zamanda ortak ders verdim hocalarıla beraber. Sürekli de Boğaziçi içerisinde hocalarla beraber yemek yediğimiz, çay içtiğimiz…” dedi.

Boğaziçi’nde ders verdiği zamanlarda da öğrencilerin hakkında çok şey yazdığını söyleyen Bulu, “Tabi Boğaziçi öğrencisi çok zeki öğrenciler. Onlar da hocalarını denemeyi severler. Ben bu tepkilere alışığım. Rektör olunca daha üst seviye tepki geldi. Açıkçası tepkileri bekliyordum” ifadelerine yer verdi.

‘Protestolar provokasyon amaçlı’

Rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolar hakkında da değerlendirmede bulunan Bulu, “Benim hoşuma gitmeyen şey şu oldu, diğerlerinin Boğaziçi öğrencisinin içine girmesine öğrenciler nasıl izin verdi anlayamadım. Üniversiteli olmayanlar da var, alakasız insanlar. Burada provokatif bir şey olduğu, anladığım kadarıyla Boğaziçi öğrencisi burada kullanıldı. Boğaziçi öğrencisi istediği yerde protesto yapabilir, Boğaziçi öğrencisi olmayanları kampüse almayalım” dedi.

Bulu, polisin okul kapısına kelepçe takmasına ilişkin ise “Orada çok pratik bir şey var, kapı kırıkmış ve çok fazla şey olduğu için kapıyı tutturmak için kelepçe takmışlar” dedi.

Ayrıca okuldaki ilk icraatı olarak kampüse polis sokmasına ilişkin tepkileri cevaplayan Bulu, “Kampüse polis davet edilmedi. Polis kampüsün önünde herhangi bir şekilde öğrenci olmayanların girişini durdurmak amacıyla yer aldı” ifadelerine yer verdi.

‘AK Parti sağolsun beni kurucu yaptı’

Polisin okula girişleri engellediğini belirten Bulu, “Boğaziçili olmayan öğrencilerin bir güruh halinde Güney kampüse girmeleri üniversitenin, bu bir galeyana dönüşebilir, camlar indirilebilir, bunu kontrol edemeyiz, Boğaziçi öğrencileri bunu bildiği için bir sorun yok” ifadelerine yer verdi.

AKP Milletvekili aday adayı olmasına ilişkin soruları da yanıtlayan Bulu, “Ben Boğaziçi’nde doktora yaparken AK Parti’nin kurulduğu haberi gelince Sarıyer’de AK Parti’ye gittim, onlar da sağ olsunlar beni kurucu yönetim kurulu üyesi yaptılar. Bu partilerin hepsi Türkiye’ye himet etmek isteyen… Ben şuna da çok karşıyım, bizim çok daha birleştirici olmamız lazım. Boğaziçi Üniversitesi’ne de bu mantıkla gitmemiz lazım, gideceğiz inşallah” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.