ManşetEğitimTürkiye

İçişler Bakanlığı Sözcüsü: Boğaziçi’nde gözaltına alınan 17 kişiden 15’i öğrenci değil

0

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Boğaziçi Üniversitesi’nde kurum dışından Melih Bulu‘nun kayyım olarak atanmasının ardından çıkan protestolara ilişkin açıklama yaptı.

Protestolar sırasında polislere yönelik atılan sloganlara tepki gösteren Çataklı, “Polislerimize katil denmesini kabul edebilmemiz ve sessiz kalmamız mümkün değil” ifadesini kullandı.

‘MLKP ile bağlantılı’

Çataklı, konuşmasında protesto sonrasında sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alınan öğrenciler hakkında da konuştu. Açıklamasında gözaltına alınan 17 kişiden 15’inin öğrenci olmadığını iddia etti.

Çataklı öğrencilerden bazılarının ise MLKP ile bağlantılı olduklarını tespit ettiklerini söyledi.

Neler yaşandı?

4 Ocak Pazartesi günü bir araya gelen öğrenciler, kurum dışından okula rektör atanmasını protesto etmişlerdi. Basın açıklaması okuyan grup, Kuzey Kampüs’e yürümüş ve burada bir forum gerçekleştirmişti.

Sonrasında sayısı bini bulan kitle Güney Kampüs’e ilerleyerek Rektörlük binasına yürümek istemiş, polis engeliyle karşılaşmıştı. Okula girişleri engellenen öğrenciler ile polis arasında kavga çıkmış, polis biber gazı ve TOMA ile müdahale etmişti.

17 kişiye gözaltı

5 Ocak Salı günü ise protestoya katılan 17 öğrenci sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı. Boğaziçi Dayanışması tarafından yapılan açıklamada gözaltına alındığı öğrenilen öğrencilerin ve bağlı oldukları üniversiteler ise şu şekilde sıralandı:

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.