İzmir’de şebeke suyundan rahatsızlandığını iddia eden çok sayıda kişi hastaneye başvurdu

Buca ilçesinde içtikleri ve kullandıkları suda kötü bir tat ve koku olduğunu belirten vatandaşlar, mide bulantısı, baş dönmesi gibi rahatsızlıklar yaşadıklarını söyledi.

İzmir‘in Buca ilçesinde şebeke suyu kullandıktan sonra rahatsızlandıklarını öne süren ve aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda vatandaş hastaneye başvurdu.

Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi‘ne gelen vatandaşlar, içtikleri ve kullandıkları suda kötü bir tat ve koku olduğunu belirterek, mide bulantısı, baş dönmesi gibi rahatsızlıkların meydana geldiğini söyledi.

‘Beş gün kusma ve ishal olabilir’

Beş çocuğu ve eşiyle hastaneye gelen Muharrem Kökalan, şebeke suyunu içtikten sonra fenalaştıklarını ve eşinin sudan kötü kokular geldiğini söylediğini belirtti.

Kökalan, “Hastaneye geldik ancak hastane tıklım tıklım. Çünkü hangi birisine müdahale edeceklerini bilmiyorlar. Çocuğum hala kusuyor. Doktor beş gün kusma ve ishal olabileceğini söyledi” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: AA

İZSU’dan kesinti kararı

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İZSU) dün yaptığı açıklamada, Gaziemir ilçesinde şebeke suyunun tat ve kokusunu etkileyen kısa süreli bir arıza yaşandığı ancak bu sorunun insan sağlığına olumsuz bir etkisinin bulunmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verilmişti:

Tahtalı Barajı’nın suyunun arıtılarak kente verildiği Görece İçme Suyu Arıtma Tesisi bünyesindeki klorlama ünitesinde kısa süreli bir teknik arıza meydana gelmiş, gereken müdahale hızla yapılarak sorun giderilmiştir. Gerekli numuneler alınarak, testler yapılmış ve insan sağlığına zarar verecek herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Klor oranındaki değişim nedeniyle gözlenen tat ve kokudaki farklılığın (tricloramine kaynaklı kokunun) giderilmesi için şebekedeki suyun tahliyesi gerektiğinden sorundan etkilenen Gaziemir Bölgesinde 2 saat süreyle su kesintisi uygulanacaktır.”

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

[İklim Masası] Karbon fiyatlaması geliriyle kırılgan gruplar korunabilir

Türkiye’nin karbon fiyatlandırmasından sağlanan geliri yenilenebilir enerjinin payını artırmak, toplu taşımacılığı iyileştirmek veya akıllı tarım uygulamalarını desteklemek için kullanılmalı.

Atılmış bir cips paketi, bir mağara ekosistemine nasıl harap eder?

Güney New Mexico'daki Carlsbad Mağaraları Milli Parkı'na atılan bir mısır cipsinin mağarada oluşturduğu küf, bu özel yeraltı ortamında yaşayan minik mikropları ve böcekleri etkiledi.

BİFED Gökçeada Ekolojik Belgesel Film Günleri başlıyor

Bu yıl ilk kez Gökçeada'da düzenlenecek BİFED Gökçeada Ekolojik Belgesel Film Günleri'nde dünyanın dört bir yanında 11 kısa ve uzun belgesel film gösterilecek.

Birleşik Krallık’ta 30 yıldan sonra ilk yeni kömür madenine yargı engeli

2015'te yeraltı kömür ocaklarını kapatan Birleşik Krallık'ta açılmak istenen madenin Yüksek Mahkeme'den dönmesini iklim örgütleri 'büyük bir zafer' olarak nitelendirdi.

Tüpraş’tan yeşil aklama, EGEÇEP’den tepki: Hamama girse temizlenemez!

Fosil yakıt devi Tüpraş’ın İzmir Rafinerisi’ndeki AB destekli 'yeşil dönüşüm projesi'ni 'yeşil aklama' olarak eleştiren EGEÇEP, 'Önce İzmir’e olan borcunu ödesin' diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR