Çorlu tren kazası davası sonuçlandı: Sorumlulara 8 ila 21 yıl hapis cezası

Çorlu'da 2018 yılında meydana gelen tren kazasıyla ilgili dava sonuçlandı. Sorumlu bulunan TCDD yöneticileri, 8 ile 21 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Tekirdağ‘ın Çorlu ilçesi yakınlarında meydana gelen ve 25 kişinin ölümüne, 300’den fazla kişinin yaralanmasına neden olan tren kazasıyla ilgili davanın Çorlu Halk Eğitim Merkezi‘nde yapılan karar duruşmasında, dönemin TCDD yöneticileri 8 ile 21 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

8 Temmuz 2018’de Çorlu’nun Sarılar köyü yakınlarındaki kaza, yoğun yağışlar sonrası menfezlerin çökmesi, rayların bozulması ve trenin devrilmesi sonucu gerçekleşti. Yargılama süreci boyunca, TCDD’nin altyapı ve bakım yöneticileri, ihmalleri ve görevlerini gerektiği gibi yerine getirmemeleri nedeniyle suçlandı. Davanın son duruşmasında, sanıkların son sözleri alındıktan sonra mahkeme, cezaları açıkladı.

Çorlu

Dönemin TCDD 1. Bölge Müdürü Nihat Aslan, 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı, ancak mahkeme, cezayı 18 yıla çıkarıp sonrasında 15 yıla indirdi. Diğer sanıklar arasında Bakım Servis Müdürü Mümin Karasu 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı, bu ceza daha sonra 17 yıl 6 aya indirildi.

Çorlu tren kazası davasında ek bilirkişi raporu ‘TCDD asli kusurlu’ dedi, duruşma yine ertelendi
Çorlu tren kazası davasının duruşması yine ertelendi

Bakım Servis Alanlarından Sorumlu Müdür Yardımcısı Levent Meriçli‘ye verilen 11 yıl hapis cezası adli sicil kaydına göre takdir indirimi uygulanarak 9 yıl 2 aya indirildi. TCDD Birinci Bölge Bakım Müdür Yardımcısı Nizamettin Aras‘a 8 yıl 4 ay, TCDD mühendisleri Tevfik Baran Önder‘e 10 yıl, Deniz Parlak ve Kubilay Başkaya‘ya 9 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Yol Bakım Onarım Şefi Özkan Polat‘a 12 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Sanıklardan; üstyapıdan Sorumlu 1. Bölge Bakım Servis Müdür Yardımcısı Levent Kaytan, Yol Kontrolörü Burhan Ortancıl, Köprüler Şefi Çetin Yıldırım ve Yol Bakım Şefliği’nde Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk‘un ayrı ayrı beraatlarine karar verildi.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye’de kömür yatırımlardan tamamen çıkan banka sayısı 4

Türkiye’nin en büyük 17 bankasından sadece dördünün kömür yatırımlarından tamamen çıkma kararı aldı. Temiz enerji projelerine yönelmeyi taahhüt eden banka sayısı ise 12.

[COP29] Zirvenin sonuç metni taslağına tepki yağıyor: Boş kağıda imza istiyorlar

Bakü'deki iklim zirvesinde sona yaklaşılırken COP29 Başkanlığı'nın yayımladığı nihai metnin taslağında iklim finansmanı'nın karşısına 'X' ifadesinin konulması büyük tepki topladı.

[İklim Masası] Toplumun yüzde 79’u iklim değişikliği ile daha güçlü mücadele istiyor

Türkiye halkının yüzde 64'ü iklim değişikliğini günümüzün en önemli sorunu olarak tanımlıyor. Toplumun büyük kesimine göre ise Ankara’nın iklim politikaları yetersiz.

350 hak aktivisti ve sanatçıdan AYM’ye mektup: Katliam Yasası’nı bir an önce iptal edin!

Katliam Yasası'nı esastan görüşecek AYM'ye açık bir mektup yayımlayan 350 hak savunucusu, yasanın bir an önce gündeme alınmasını ve iptalini talep etti.

[COP29] Türkiye’nin iklim politikaları performansı bu yıl da ‘düşük’

Bu yılki İklim Değişikliği Performans Endeksi'nde 53'üncü sırada yer alan Türkiye’de yenilenebilir enerji kapasitesi artarken, bunun fosil yakıtları ikame etmediği vurgulanıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR