İklim KriziManşet

İklim aktivistlerinden Sefiller Müzikali’nde eylem

0

Just Stop Oil grubu ise sosyal medya hesaplarından şunları yazdı: Fransız devrimi temalı gösterinin sahnesine dört kişi kilitlendi. Valjean, açlıktan ölmek üzere olan bir çocuğu doyurmak için ekmek çalıyor. Hepimizin çalmaya zorlanması ne kadar sürer?”

Gençlere ihanet

Aktivist Hannah Taylor da Sky News’e şunları söyledi: “Gösteri devam edemez. Bir felaketle karşı karşıyayız. Yeni petrol ve gaz;  mahsul kıtlığı, açlık ve ölüm anlamına geliyor. Bu, küresel güneye yönelik bir savaş eylemidir ve gençlere tam bir ihanettir.”

İklim krizine karşı yeterli önlem almayan hükümetlerini zorlamak ve petrol ve gaz kullanımının önüne geçmek için daha önce benzer pek çok ‘provakatif eylem” gerçekleştiren Just Stop Oil grubu şunları söylüyor:

“Bu yaz bize aşırı yüklü bir iklimin gerçek gücünü gösterdi. Bilim adamları çıldırıyor ve Papa bile alarm veriyor. Gençler sokaklarda katliamla karşı karşıya kalırken, 1832’deki Paris vatandaşları gibi siz de kapılarınızı kilitlediniz. Yaşamaya uygun olmayan kavrulmuş bir dünyayı miras alacağız ve politikacılarımız çoktan gitmiş olacak. Bunun böyle kalmasına izin veremeyiz. Gösteri devam edemez. İnsanlar 29 Ekim’den itibaren Londra’da her gün yürüyüş yapmak için Birleşik Krallık’ın her yerinden bir araya geliyor.”

İklim aktivistleri Londra merkezindeki araba galerisini turuncuya boyadı
‣ İklim aktivistlerinin protestolarının yeni hedefi ‘İnci Küpeli Kız’ oldu
[COP27] Zirveyle birlikte protestolar da tırmanıyor
Birleşik Krallık’ta polise iklim eylemcilerinin ‘yavaş yürümesini’ yasaklama yetkisi verilecek
İngiltere’de Just Stop Oil aktivistlerinden ragbi sahasında fosil yakıt protestosu
Just Stop Oil aktivistleri Londra’daki Onur Yürüyüşü’nü Coca Cola sponsorluğu nedeniyle protesto etti

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.